Soylu: Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu, hükümetin Bartın ve Sinop’u vuran sel felaketi sonrası uygulamalarını övüp "Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim" dedi

Soylu: Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Kastamonu Bozkurt’tan, helikopterle sel afetinden etkilenen Bartın’ın Abdipaşa Beldesine geldi.

Burada kendisine dinleyenlere seslenen Bakan Soylu, felaket sırasında ve sonrasında devletin bölgede uyguladığı icraatları övüp şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın birçok ülkesinde büyük afetler yaşandı. Hala o ülkelerde elektriksiz, susuz yerler var, vatandaşın tek başına kaldığı yerler var. Ve biz devletimizi ve milletimizin bütün imkanlarıyla birlikte burada olduğumuzu ve bizden daha gelişmiş ülkelerde afetlere müdahale açısından koordinasyonu, organizasyonu zamanında yetişme açısından milletimizin güvenini bir kez daha kazandığımız söylemek isterim. Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve polis helikopterleri sadece Bozkurt’ta 1345 kişiyi çatılardan kurtardı. Bir taraftan helikopter yanaşıyor, neredeyse pervane çatıya değecek ama bütün riskleri alarak insanları kurtardılar. Böyle bir kurtarma operasyonu dünyanın hiçbir yerinde yok. Ben o gün orada bütün kurtarma operasyonunun içindeydim. Bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının iki insan boyu derinliğinde giderek, kimisi yaşlı, çocuk ve hamileyi kurtardılar. Yani bu kadar şartların el verdiğimi ortamda vatandaşa elini uzatacak bir devletimiz var. Bütün dünyaya örnek gösterilebilecek afet yönetimi ve organizasyonunu gördük.”