Soylu: Akşam yattık sabah kalktık, beş kat fukaralaştığımızı gördük

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlara yaptığı konuşmada AKP öncesi Türkiye'yi anlatıp "Altyapısı güçlü bir Türkiye bırakıyoruz" dedi.

Soylu: Akşam yattık sabah kalktık, beş kat fukaralaştığımızı gördük

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da 19 Ekim Muhtar Günü vesilesiyle kentte bulunan muhtarlarla bir araya geldi.

Bir otelde yapılan programda konuşan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik mafyatik düzene hizmet etmeyin” çağrısını hedef alıp “Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaptan kim korkar? Demirden korksak trene binmeyiz ya. Bu millet hiçbir şeyden korkmadı bugüne kadar” dedi.

Soylu, muhtarlara seslendiği konuşmasının bir bölümünde de “Siz her şeyi gördünüz. Darbe gördünüz, anarşi gördünüz. Teröristi gördünüz. Avrupa’dan, Amerika’dan parmak sallamak gördünüz. Aşağılanma gördük hep birlikte” derken “Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabah kalktık. Beş kat fukaralaştığımızı gördük. Görmediğimiz kalmadı. Yoksulluk, fukaralık. Hep beraber bir şey yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı olabilir. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı etnik kökenlere sahip olabiliriz. Ama hep beraber bir şey yapmalıyız. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir daha göstermeyelim. Onlar bizim kadar mukavemetli olmayabilir. Altyapısı güçlü bir Türkiye bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.