Soylu açıkladı: Türk polisi Dünya Kupasına gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3 bini çevik kuvvet olmak üzere toplam 3 bin 250 polisimiz Katar'daki FIFA 2022 Dünya Kupası'nda görev alacak" dedi.

Soylu açıkladı: Türk polisi Dünya Kupasına gidiyor

Bakan Soylu, Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara’daki bir otelde düzenlenen ‘İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış toplantısına katıldı.

Burada konuşma yapan Soylu, Türk polis teşkilatının ülke dışında görevlere katılacağını söyledi.

“3 BİN 250 POLİSİMİZ KATAR’DA GÖREV YAPACAK”

2017’nin sonundan itibaren bu konuda Katar’la görüşmelerimiz var. Avrupa’dan da birçok ülke talepte bulundu. Fakat nihayetinde ekiplerimizin özellikle Emniyet Genel Müdürümüz Mehmet Aktaş’ın ve oradaki tüm arkadaşlarımızın iyi bir sunumu ve Katar’la kurdukları iyi bir diyalog sonucu Katar Türkiye’ye bu güvenlik hizmetinin yapılmasını sağladı.

3 bini çevik kuvvet olmak üzere toplam 3 bin 250 polisimiz Katar’daki FIFA 2022 Dünya Kupası’nda görev alacak. Bu sayının artırılması hususunu da hem Cumhurbaşkanımızın nezdinde hem de ikili görüşmemizde Başbakan ve İçişleri Bakanı ile oradaki yaptığımız görüşmelerde ele aldık.

Bu sayıyı biraz daha artırabilme imkanına sahibiz. Bu görüşmeler devam ediyor. Şu ana kadar da birçok alanda eğitimler sağlandı. Onun dışında bir koordinatörümüz var. Orada görev yapacak 40’ın üzerinde danışmanımız var. Bunların yanı sıra arama köpeklerimiz de orada olacak.

“TÜRK POLİSİ MACARİSTAN’DA DA OLACAK”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Cumhurbaşkanımız ile yaptığı yüksek düzeyli strateji toplantısında bir karar alındı. O kararda da aynısı, yani Türk polisi Macaristan’da da olacak. Biz şu anda anlaşma aşamasına geldik. Sadece imzalar kaldı.

* Üç kapısı var. İki kapıda başlıyoruz ve toplam 50 polis olacak ama 26 polis ile başlıyoruz. Bu konuda Hırvatistan ile de bir görüşmemiz var. İnanıyorum ki bu iş birlikleri hele sınır aşan suçlarda çok ciddi bir caydırıcılık ortaya koyacak.