Sosyalist Liseliler'den 1 Mayıs çağrısı

Sosyalist Liseliler'den çağrı: Bütün arkadaşlarımızı 1 Mayıs cumartesi günü Türkiye Komünist Hareketi'nin 1 Mayıs Programı’na katılmaya ve umudu büyütmeye çağırıyoruz!

Sosyalist Liseliler'den 1 Mayıs çağrısı

Gericiliğe ve piyasacılığa karşı liselerde eşitliğin ve özgürlüğün bayrağını dalgalandıran Sosyalist Liseliler, 1 Mayıs öncesi bir mesaj yayımladı.

Sosyalist Liseliler’in açıklaması şöyle:

LİSELİ GENÇLİK MÜCADELEYE!

“Yepyeni Bir Hayat Filizlenir Kavganın Ufuklarından!”

AKP ve sermaye sınıfının pandemi fırsatçılığını arttırdığı bir dönemden geçiyoruz. Haklarımızın gasp edildiği, hukuksuzluğun hukuk haline getirildiği, yoksulluğun, eşitsizliğin her geçen gün daha da derinleştiği, memleketin AKP eliyle emperyalizm ve sermayeye peşkeş çekildiği bu dönem ülkemiz için tarihi bir kesiti işaret etmektedir. Eğitim hakkımızın gasp edilmesinden, geleceğimizin karartılmasına, emekçilerin yoksulluğa mahkum edilmesinden, kadın cinayetlerine kadar yaşananlardan her biri bizler tarafından AKP ve sermaye iktidarının hanesine tek tek yazılmaktadır. Diğer yandan yükselen işçi eylemleri, gençliğin ve kadınların karanlığa karşı yürüttükleri mücadele de ilmek ilmek tarihe bizler tarafından işlenmektedir. Bu karanlığın karşısında umutsuzluk, yılgınlık, korku değil; biriken umudumuz ve örgütlülüğümüzdür!

Tam da bu tarihi kesitte bizler 1 Mayıs’ı pandeminin, siyaset yasaklarının, baskıların gölgesinde değil; gençliğimizle, irademizle, umudumuzla, örgütlü gücümüze olan inancımızla karşılıyor ve selamlıyoruz!

O coşkulu, güçlü kortejlerimizle meydanlarda, sokaklarda, yürüyüşlerde buluşamasak; türkülerimizi, marşlarımızı hep bir ağızdan söyleyemesek de düşlerimizin ortaklığı bizi yine de yan yana getiriyor! Ancak düşlerin ortak olması yetmez; o düşlere, eşit, özgür ve aydınlık ülkenin kendisine ulaşmak için mücadelenin de ortak olması gerekir!

Bizler gericiliğe karşı laiklik, işbirlikçiliğe karşı bağımsızlık, yoksulluk yaratan, eşitsizlikten beslenen bu sömürü düzenine karşı sosyalizm şiarını liselerden yükseltenleriz.

İşçi sınıfının mücadelesini 1 Mayıs’tan 1 Mayıs’a hatırlayanlardan değil; kaderinin memleketin kaderinden ayrı olmadığını bilenleriz, geleceğimiz ve memleketimiz için her gün ilmek ilmek bir mücadeleyi örenlerdeniz.

Ülkesi için üzülen, yakınan, bireysel kurtuluş hayalleri kuranlardan değiliz. Bu düzenden kurtulmadan hiçbir şekilde kurtuluşun mümkün olmadığını bilenleriz. Yılmadan, korkmadan, kaçmadan mücadele edenleriz. Kendini kandıranlardan değiliz!

1 Mayıs’ı 2021 Türkiye’sinden kutlarken, sizlere bir mücadele çağrısıyla sesleniyoruz!

O beklenen güzel günler, aydınlık bir ülke ve istenen o yeni hayat uzakta değildir! Aydınlık, eşit ve o özgür hayat kavganın ardında bizi beklemektedir! Yeter ki mücadele edelim, yeter ki umudu büyütelim, rotayı doğru belirleyelim!

Umudumuz da rotamız da işçi sınıfının yolunu ve onun öncü partisinde örgütlenmeyi, sosyalizm kavgasını büyütmeyi işaret etmektedir!

Bu 1 Mayıs’ta da liseli gençlik olarak işçi sınıfının partisi Türkiye Komünist Hareketi saflarında yerimizi alacağız. Bütün arkadaşlarımızı 1 Mayıs cumartesi günü Türkiye Komünist Hareketi’nin 1 Mayıs Programı’na katılmaya ve umudu büyütmeye çağırıyoruz!

Sosyalist Liseliler”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1388171130381508610