Sosyalist Liseliler: Yolsuzluk bakanı Ziya Selçuk istifa!

Açklamada, "Ziya Selçuk, cumhuriyet tarihinin sicili karanlık Milli Eğitim Bakanları arasına çoktan girmiştir. Gençliği protokol imzaladığı tarikat ve cemaatlere teslim ederken kendisi oturduğu koltukta cebini doldurmanın peşine düşmüştür!" denildi.

Sosyalist Liseliler: Yolsuzluk bakanı Ziya Selçuk istifa!

Sosyalist Liseliler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğu şirketin bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren okullara ve devlet kurumlarına yapmış olduğu 25 milyon TL’lik satışın ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yaparak, bakan Selçuk’a istifa çağrısı yaptı.

Açıklamasında, “Ülkemizi her şeyiyle bir yağma ve rant alanına dönüştüren AKP’nin, her geçen gün kirli işleri ve yolsuzlukları birer birer ortaya çıkıyor!” diyen Sosyalist Liseliler, “Pandemi sürecinde online eğitim için altyapı hazırlayamayan Ziya Selçuk’un gerçekte neyle meşgul olduğu bellidir! Eğitim bir sektör haline getirilip özelleştirilmiş; gelir ve fırsat eşitsizliği parası olanın daha iyi eğitime ulaşabilmesini olanaklı kılmıştır. Siyasi iktidarın temsilcilerinden Ziya Selçuk ise eğitim için ayrılan mali kaynakları öğrencilerin çıkarları için değil kendi çıkarları için kullanmıştır!” ifadelerine yer verdi.

Sosyalist Liselilerin “Yolsuzluk bakanı Ziya Selçuk istifa!” başlığıyla yayımladığı açıklaması şöyle:

“AKP’nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimi ailesinin şirketleri için rant alanına dönüştürmüştür. Basına yansıyan belgelerle, Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda bulunduğu ve 2016 yılında kurulmuş olan “İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin” Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullara ve devlet kurumlarına son iki yılda 25 Milyon 678 bin 159 TL’lik satış yaptığı ortaya çıkmıştır.

Ülkemizi her şeyiyle bir yağma ve rant alanına dönüştüren AKP’nin, her geçen gün kirli işleri ve yolsuzlukları birer birer ortaya çıkıyor! Devlet içindeki mafya ve çete örgütlenmeleri ortadayken, siyasi iktidarın temsilcileri her geçen gün kirli ilişkilerle anılırken, şimdi de eğitim alanında yolsuzluklar gündemdedir.

Eğitim, AKP’nin iktidarından beri daha piyasacı bir şekilde ele alınmış, büyük bir “sektör” ve rant alanı haline getirilmiştir. Şimdi de AKP’nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un pandemi sürecinde gençliğe eşit, parasız ve ulaşılabilir bir eğitim vermek yerine, bakanlığını kendi yolsuzlukları için kullandığı gün gibi ortaya çıkmıştır!

Pandemi sürecinde online eğitim için altyapı hazırlayamayan Ziya Selçuk’un gerçekte neyle meşgul olduğu bellidir! Eğitim bir sektör haline getirilip özelleştirilmiş; gelir ve fırsat eşitsizliği parası olanın daha iyi eğitime ulaşabilmesini olanaklı kılmıştır. Siyasi iktidarın temsilcilerinden Ziya Selçuk ise eğitim için ayrılan mali kaynakları öğrencilerin çıkarları için değil kendi çıkarları için kullanmıştır!

Online eğitime ulaşamadığı için köylerde çatılara çıkan öğrencileri, 7 milyon öğrencinin elektronik cihaz eksikliğinden eğitime ulaşamadığını unutmadık. Yolsuzluklara rağmen “Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye.” diyebilmek yüzsüzlüktür!

Ziya Selçuk, cumhuriyet tarihinin sicili karanlık Milli Eğitim Bakanları arasına çoktan girmiştir. Gençliği protokol imzaladığı tarikat ve cemaatlere teslim ederken kendisi oturduğu koltukta cebini doldurmanın peşine düşmüştür!

Eğitim rant alanı değildir. Ülkemizin kaynakları kişi ya da kişilerin çıkarına kullanabilecekleri bir kaynaksa hiç değildir! Eğitimin özelleştirilmesi son bulmalıdır! Eğitim bütün gençliğe eşit, ulaşılabilir ve parasız olarak sağlanmalıdır.

Başta Ziya Selçuk olmak üzere kardeşi Oktay Selçuk ve bu olayın diğer failleri hakkında soruşturma başlatılmalıdır!

Ziya Selçuk derhal istifa etmelidir!”