Sosyalist Liseliler: Gericilik protokollerini iptal edeceksiniz!

Sosyalist Liseliler'in açıklamasında ''Gerici vakıfların yaydığı düşünceler yıllardır yoksul gençliği ev, eğitim bahanesiyle kandırarak beynini hurafelerle dolduran ve köleleştiren FETÖ düşüncesidir'' ifadelerine yer verildi.

Sosyalist Liseliler: Gericilik protokollerini iptal edeceksiniz!

Nakşibendi tarikatının “HakYolcular” olarak bilinen kolu İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı, bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliğine gitti. Vakfın düzenlediği 18 Ocak-5 Haziran tarihlerine yayılan “9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” etkinliği, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün resmi yazısı ile duyuruldu. Bakanlığın Cemaat ile işbirliğine ilişkin, Sosyalist Liseliler tarafından yayımlanan açıklamada Ziya Selçuk istifaya çağrıldı.

”Gericilik protokollerini iptal edeceksiniz!” başlıklı açıklamada, ”Bu işbirliği ile romanları, öyküleri, bilimsel yazıları okuması gereken gençlik şeyhlerin cahil, bağnaz ve gerçeklikten uzak kitaplarıyla, yarışmalarıyla dinci- gerici düşüncelerin etkisine açık hale getiriliyor” denildi.

Sosyalist Liseliler’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

”AKP, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarımızdaki gerici dönüşümü devam ettiriyor. Yıllardır vakıf ve cemaatlerle protokol yaparak gençliği bağnaz, gerici tarikatların eline teslim eden AKP, Nakşibendi tarikatının “HakYolcular” olarak bilinen kolu, İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı ile işbirliğine gitti.

Bu işbirliği ile romanları, öyküleri, bilimsel yazıları okuması gereken gençlik şeyhlerin cahil, bağnaz ve gerçeklikten uzak kitaplarıyla, yarışmalarıyla dinci- gerici düşüncelerin etkisine açık hale getiriliyor.

Örneğin, aynı vakfın 2020’de yine MEB ile işbirliği içinde yolladığı “Ebed Mektebi” kitabında “müziğin haram, kadınları ön plana çıkaran filmlerin sakıncalı olduğu”; “İletişim, Nezaket ve Adap” kitabında “kadın ve erkeklerin tokalaşmasının yasak olduğu” gibi Ortaçağ düşüncesini aratmayan fikirlere yer verilmiş, tepkileri görmezden gelen Ziya Selçuk, “yeterli ve detaylı bir inceleme sonrasında öğrencilere verildiğini” söylemekle yetinmişti.

Gerici vakıfların yaydığı düşünceler yıllardır yoksul gençliği ev, eğitim bahanesiyle kandırarak beynini hurafelerle dolduran ve köleleştiren FETÖ düşüncesidir. Gericilik gençliği teslim almak için her yolu denemekte, eğitim sistemi buna göre dizayn edilmekte, Bakanlıklar ile protokol imzalanarak bu gerici faaliyetler fonlanmakta ve resmileştirilmektedir.

Liselerimiz gerici vakıf ve cemaatlerin cirit attığı yerlere dönüştürülmek isteniyor, bu fiyaskoya artık son verilmelidir!

Gençliğin sınav erteleme taleplerini görmezden gelen, iş gericilerle masaya oturmak olunca birden “görevi” aklına gelen Ziya Selçuk ise derhal istifa etmelidir!

Vakıf ve Cemaatlerle yapılan protokoller iptal edilmeli ve acilen kamuoyuna açıklama yapılmalıdır!

Tüm liseli arkadaşlarımızı liselerimizde laik ve bilimsel bir eğitimin mücadelesini vermeye çağırıyoruz!

Şu unutulmamalıdır ki biz mücadele ettiğimiz sürece gericiliğin kırıntısı dahi okullarımızda barınamayacak ve aydınlık yarınlar için yürüyüşümüz daha güçlü olacaktır!”