Sosyalist Liseliler dergisinin 30.sayısı çıktı: Yeni Bir Cumhuriyet İçin Biz de Varız!

Liselerde yürütülen devrim ve sosyalizm mücadelesinin temsilcisi Sosyalist Liseliler dergisinin 30. Sayısı çıktı.

Sosyalist Liseliler dergisinin 30.sayısı çıktı: Yeni Bir Cumhuriyet İçin Biz de Varız!

30.sayısıyla yeniden liselilerle buluşan Sosyalist Liseliler Dergisi, ‘Yeni Bir Cumhuriyet İçin Biz de Varız’ diyor.

Liselerde emek, bağımsızlık ve laiklik mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler çıkardıkları derginin ve düzenledikleri Aydınlanma Okullarıyla liseli gençliğin mücadele pusulası olmaya devam ediyor.

Yeni sayının içeriğinin özeti:

“Memleket” bölümünde; AKP’nin ülkemizi siyasi ve ekonomik olarak nasıl bir duruma soktuğu üzerinde durulurken, gençliğin güncel sorunlarından bahsedilmiş.

“Eğitim” bölümünde; yıllardır gençliğin en büyük sorunu olan gericilik ve piyasacılığa değinilerek son dönemdeki eğitim sistemindeki sorunlara anlatılıyor.

“Kızıl-Kara” bölümünde; “Sosyalist Cumhuriyet” ve “Burjuva Cumhuriyeti” konuları ele alınıyor.

“Anlatıyoruz” bölümündeki ilk yazı da “Neden Örgütlü Mücadele? Alternatif Değil Zorunluluk!” yazısıyla bireysel kurtuluşun değil toplumsal kurtuluşun insanlık için bir çözüm olduğuna değiniliyor.

“Tarihten İzler” bölümünde; 1917’de Lenin’in önderliğinde Bolşevikler tarafından gerçekleştirilen Ekim Devrimi’nin kılavuzluğundan bahsedilmiş.

“Sizden gelenler” bölümünde; ”Kadınların Eşitliği İçin” başlığı altında ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele’ gününün ortaya çıkışından ve ülkemiz özelinde kadın sorununa değinilmiş.

Derginin arka kapağında ise Küba devriminin önderlerinden Fidel Castro’nun sadece Küba halkına değil dünyadaki bütün halkların emekçilerine umut olan “Biz yenilirsek kalkar yine deneriz, diktatörler yenilirse sonları olur” sözü bulunuyor.

Dergiye ulaşmak ve Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak için Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarını takip edebilir veya +90 533 424 5334 no’lu telefonla iletişime geçebilirsiniz.