Sosyalist Liseliler dergisinin 29. sayısı çıktı: AKP’nin sus payı tutmaz!

Liselerde yürütülen devrim ve sosyalizm mücadelesinin temsilcisi Sosyalist Liseliler dergisinin 29. Sayısı çıktı.

Sosyalist Liseliler dergisinin 29. sayısı çıktı: AKP’nin sus payı tutmaz!

Yeni eğitim-öğretim döneminde “Eğitim Çöktü, Baraj Düştü! AKP’nin Gençliğe Sus Payı TUTMAZ!” başlığıyla basılı olarak tekrardan liseli gençlikle buluşuyor.

Pandemi döneminde dijital olarak yayınlanan derginin 28. sayısı uzun bir aradan sonra basılı olarak çıkmıştı. 2021-2022 eğitim döneminin açılmasıyla birlikte Sosyalist Liseliler Dergisi’nin 29. sayısı da basılı olarak çıktı.

Yeni sayının içeriğinin özeti ise şöyle:

“Memleket” bölümünde, bir yandan sermaye iktidarı AKP’nin ülkemizi nasıl bir hâle getirdiği üzerinde durulurken diğer yandan gençliğin üzerine düşen görevlere değiniliyor.

“Eğitim” bölümünde; eğitim sistemindeki başarısızlığın öğrencilerde mi, sistemde mi yoksa iktidarda mı olduğunun cevabına değiniliyor.

“Kızıl – Kara” bölümünde; kimin “halkların dostu” olduğu, kiminse “halkların düşmanı” olduğuna değiniliyor.

“Anlatıyoruz” bölümünde; Marx ve Engels’in geliştirdiği, felsefenin zirvesi diyebileceğimiz “diyalektik materyalizm”e değiniliyor.

“Tarihten İzler” bölümünde; ülkemiz tarihindeki karanlık dönemlerden biri olan 12 Eylül faşist darbesine, darbeden sonraki döneme ve asıl amacının neler olduğuna değiniliyor.

“Sosyalist Liselilerden” bölümünde, ülkemizin dört bir yanından gelen mesajlar ile liseli gençliğin mücadelesine değiniliyor.

“Sizden Gelenler” bölümünde; tonla proje ve iş için yüz milyonlarca para harcanırken eğitime neden yeterli bütçe ayrılmadığına, “eşit, parasız ve bilimsel eğitim”in nasıl olabileceğine değiniliyor.

Derginin arka kapağında ise ilericiliğin yegâne okulu “Aydınlanma Okulları”na çağrı bulunuyor.

Dergiye ulaşmak ve Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak için Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarını takip edebilir veya +90 533 424 5334 no’lu telefonla iletişime geçebilirsiniz.