Sosyalist Liseliler dergisinin 25. sayısı çıktı!

Liseli gençlik arasında devrim ve sosyalizm mücadelesini inat ve kararlılıkla sürdüren Sosyalist Liseliler, dergilerinin 25. sayısını dijital ortamda yayımladı.

Sosyalist Liseliler dergisinin 25. sayısı çıktı!

Liselerde aydınlanma, eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren Sosyalist Liseliler, dergilerinin 25. sayısını dijital olarak yayımladı.

Salgın sebebiyle dijital olarak yayımlanan Sosyalist Liseliler dergisinin Ocak- Şubat sayısı, ‘Aydınlanma Okulları’na Katıl!’ başlığıyla dijital ortamda yayımlandı.

Derginin içeriği ise şu şekilde:

”’Memleket’ bölümünde ” Ülkemiz Yoksulluğa Sürüklenirken: Türkiye Kapitalizmi ve Emperyalizm’’ başlıklı yazı derginin ilk yazısı oluyor. Özellikle emperyalizm ve ülkemiz arasındaki ilişkilerin tartışıldığı bu dönemde liseliler, emperyalizm ve Türkiye ilişkilerini kaleme almışlar.

‘Eğitim’ bölümünde liseliler, ‘’ Eğitimde Tarafsızlık Mümkün Mü?’’ başlıklı yazıda eğitimin değiştirici ve dönüştürücü gücünü açıklamış.

‘Kızıl- Kara’ bölümünde 68 kuşağından bugünlere ‘emperyalizmi kıble tutanlar ve emperyalizme karşı mücadele edenler’ konu alınmış.

‘Tarihten İzler’ bölümünde liseliler, ‘’6 Ocak 1969: Emperyalizme Karşı Bir Ateş Yakıldı’’ ve ‘’ 24 Ocak 1980: NEO-LİBERAL Politikalar Kıskacında Türkiye’’ başlıklı iki yazı yerini almış.

‘Anlatıyoruz’ bölümündeyse sınıfların tarihte ki önemi üzerine ‘’ Sınıf Nedir: Tarihte Sınıf Savaşımının Rolü Nedir?’’ başlıklı yazı bulunuyor.

‘Kültür- Sanat’ bölümünde Amerikalı devrimci yazar Jack London konu alınmış.

‘Sizden Gelenler’ de aktivizm ve devrimcilik arasında ki ayrımlar çiziliyor.

Derginin son bölümü olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin birçok noktasından, liselilerden sıra arkadaşlarına mesajlar bulunuyor. Derginin arka kapağında 21 Ocak’ta ölüm yıldönümü olan büyük Ekim Devrimi’nin lideri Lenin bulunuyor.”

Sosyalist Liseliler dergisinin 25. Sayısına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://yadi.sk/i/gFCV6iKPswSguA

Sosyalist Liselilerin çalışmalarından haberdar olmak ve bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, 05322010616 no’lu telefonla irtibata geçebilirsiniz.