Sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan sığınmacı gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolu bir paylaşımda Türkiye'ye ve Türklere hakaret eden Suriye uyruklu göçmen, Kahramanmaraş'ta yakalanarak gözaltına alındı.

Sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan sığınmacı gözaltına alındı

Suriye uyruklu sığınmacının sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Türkiye’ye hakaret etmesi, vatandaşların tepkisini çekmiş; olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Edinilen bilgiye göre; söz konusu paylaşımı yapan kişinin, Gaziantep’te yaşayan Suriye uyruklu M.M. olduğu belirlendi. M.M.’nin, gelen tepkiler üzerine Gaziantep’i terk ederek Kahramanmaraş’a gittiği saptandı. M.M., Kahramanmaraş’ta bulunduğu adrese baskın düzenlenerek gözaltına alındı.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİĞİ ANLAŞILAN…”

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; “Bir sosyal medya platformunda yayınladığı provokatif video ile halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği anlaşılan kişi ile ilgili olarak yapılan çalışmada, şahsın ilimizde geçici koruma statüsünde bulunan M.M. isimli şahıs olduğu anlaşılmış olup, bulunduğu Kahramanmaraş ilindeki adreste yakalanarak ilimizde gözaltına alınmıştır. Şahıs ile ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır” denildi.