Son seçim anketinde AKP-MHP ortaklığına kötü haber

Ankette, kararsız ve protesto oylarının HDP, MHP ve İyi Parti'nin oylarından fazla olduğu görüldü.

Son seçim anketinde AKP-MHP ortaklığına kötü haber

MetroPOLL’un son anketine göre sadece 3 parti barajı geçebiliyor; kararsızların oranı ise rekor düzeyde.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Ocak ayına ilişkin anket sonuçlarını duyurdu. Ankete göre, bu pazar seçim olsa sadece AKP , CHP ve İyi Parti barajı geçiyor. Kararsızlar ve protesto oylarının yüzde 19’a yaklaştığı ankette HDP ve MHP’nin yüzde 10 barajını aşamadığı görüldü.

MetroPOLL Araştırma, Ocak ayına ilişkin seçim anketini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Her ay “Türkiye’nin Nabzı” araştırması yapan MetroPOLL, Ocak ayında da vatandaşlara “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti.

Ankette, kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan AKP’nin yüzde 30, CHP’nin yüzde 21, İyi Parti’nin yüzde 10, HDP’nin yüzde 8, MHP’nin yüzde 7, Saadet Partisi’nin yüzde 2, Deva Partisi’nin ve Gelecek Partisi’nin ise yüzde bir oy aldığı görülüyor.

MetroPOLL’ün anketinde kararsızların, protesto oy kullananların ve cevap vermeyenlerin oranı dikkat çekti. 3 yanıtın yüzde 18,8’i bulduğu ankette, kararsız ve protesto oylarının HDP, MHP ve İyi Parti’nin oylarından fazla olduğu görüldü.