Somali'de silahlı saldırı: 30 kişi hayatını kaybetti

Somali'nin Galmudug eyaletinde bir askeri üsse düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Saldırıyı, Eş Şebab örgütü üstlendi.

Somali'de silahlı saldırı: 30 kişi hayatını kaybetti

Somali’nin Galmudug eyaletinde bir kasabaya düzenlenen saldırıda 17’si asker ve 13’ü sivil olmak üzere 30 kişinin öldürüldüğü duyuruldu. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı radikal İslamcı Eş Şebab örgütü üstlendi.

Reuters’a konuşan Binbaşı Mohamed Awale’, Galmudug’un Wisil kasabasındaki askeri üsse düzenlenen saldırıda bomba yüklü araçların kullanıldığını söyledi. Saldırının, hükümet birlikleri ile silahlı yerel sakinler arasında bir kavgayı tetiklediği aktarıldı. “Üsse iki bomba yüklü araçla saldırdılar ve bunu bir saatten fazla süren çatışmalar izledi” diyen Awale, “Bombalar askeri araçlara zarar verdi. Silahlı yerliler Eş Şebab’ı kovaladı” ifadelerini kullandı

Somali Haber Ajansı (SONNA), hükümet yetkililerinin saldırıyı kınadığını ve 42 Eş Şebab örgütü üyesinin öldürüldüğünü aktardı. Saldırıda yaralananların, tedavi için başkent Mogadişu’ya götürüldüğü bildirildi.

Eş Şebab’dan, örgüte yakınlığıyla bilinen Al Andalus adlı radyo kanalına yapılan açıklamada en az 30 askerin öldürüldüğü, 40’tan fazla askerin yaralandığı belirtildi.