Somalı maden işçilerinin yolu Ankara'ya girişte kesildi

Daha öncesinde de eylemlerine devam eden Somanlı maden işçileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ve sorunun çözümüne dair sözler almışlardı. Verilen sözlerinin tutulmaması üzerine Somalı maden işçileri tekrardan Ankara'ya gelmek için yola çıktılar.

Somalı maden işçilerinin yolu Ankara'ya girişte kesildi

Manisa Soma’da 10 yıldır tazminatları ödenmeyen ve tazminatları için yıllardır mücadele eden Uyar Maden işçileri Ankara’ya yürüyüş başlattı. Bir kez daha yürüyüşe geçen Uyar Maden işçilerinin Ankara girişinde yolu kesildi.

Polis engeliyle karşılaştıkları noktada açıklama yapan işçiler, milletvekilleri ve İçişler Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmeleri hatırlatarak verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Uyar Maden mağdurlarından İdris Sarıkaya, yaptığı konuşmada, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Ocak’a kadar sorunun çözüleceği sözünü verdiğini ancak hala hiçbir adım atılmadığını söyledi. Sarıkaya, “Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti adaletinin biçtiği değeri istiyoruz” diye konuştu.

Bir başka işçi ise “Bu işi yapacağız, garanti veriyoruz dediler. Artık inanmıyoruz. Verdiğin sözün arkasında duracaksın. Bu insanların onuruyla oynamaya hakkın yok. Ben sana nasıl saygı duyuyorsam sen de bana duyacaksın. Kimseden sadaka istemiyorum emek için geldim buraya” diyerek tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşmek için Ankara’ya giden işçiler görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine Ankara’ya yürüme kararı almıştı. Yaklaşık 50 Uyar Maden işçisi, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası önünde düzenledikleri basın açıklamasının ardından sesleri duyurmak için Ankara’ya yola çıkmıştı.
Otobüslere binen işçilere eşleri ve çocukları da eşlik ediyor.