Soma'da maden işçileri eylem başlattı: Gerekirse ailelerimizi de katıp direneceğiz!

İmbat Madencilik işçileri, artan baskı, mobbing ve idari cezalara karşı eyleme başladı.

Soma'da maden işçileri eylem başlattı: Gerekirse ailelerimizi de katıp direneceğiz!

Manisa Soma’da faaliyet gösteren İmbat Madencilik işçileri, son iki aydır artan baskı, mobbing ve idari cezaları nedeniyle işletme önünde eyleme başladı. İşçilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Gece 00.00-08.00 vardiyasında yine benzer uygulamaların olması nedeniyle işten çıkan işçiler, maden sahasını terk etmedi ve yönetimle görüşmek istedi. Yeni vardiyaya gelen işçilerin de katılımıyla artan kalabalığın arttığı eylem, yönetimin görüşmeye yanaşmaması üzerine akşam saatlerine kadar devam etti.

Bağımsız Maden İş tarafından yapılan paylaşımda ise, “İmbat Madencilik’te 1500 madencinin karşısına çıkmayan şirketin yönetiminin istifası isteniyor. Direniş kararlılıkla sürerken polis ve jandarma şirketin yanında saf tutuyor. Baskı, mobbing ve yevmiye cezaları son bulana kadar kararlılıkla direneceğiz!” denildi.

Gece 01.00 saatlerinde İmbat Madencilik işçisi ve Bağımsız Maden İş Ege Şube Başkanı Onur Köse eylemlerinin devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Yarın yönetimle görüşmek üzere ayrılıyoruz. Ayrımcılık yapmaya devam edeceklerse hepimize çıkış verecekler! Sarı sendikacıları da şirketi de uyardık! Gerekirse ailelerimizi de katıp direneceğiz!”