SOL Parti'den İzmir'de miting: Hesaplaşma zamanı

SOL Parti'nin İzmir'de düzenlendiği mitingde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" söylemine karşı "hesaplaşma" çağrısı yapıldı. Mitingde "Halkın örgütlü mücadelesi olmadan devrimciler olmadan bu ülke bu pislikten temizlenemez" denildi.

SOL Parti'den İzmir'de miting: Hesaplaşma zamanı

SOL Parti’nin “yeniden kuruluş” çağrısıyla başlattığı “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Mücadele” buluşmasının ikinci mitingi bugün İzmir’de gerçekleştirildi.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde ilk olarak SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi konuştu. Kürekçi, “Bu memleket ancak bizlerin, bu halkın, emekçilerin örgütlü gücümüzle değişecek, bu karanlık ancak bizim yan yana gelişimizle dağılacak. Devrimci demokratik cumhuriyet ancak böyle kurulabilir. Aydınlık yarınlardan bahsediyorsak, bu ülkeyi bataklığa sürükleyen sağ politikalarla değil, laiklik, bağımsızlık mücadelesiyle gelecek. Umut soldadır, gelecek soldadır, yaşam soldadır çağrımız soladır” ifadelerini kullandı.

Kürekçi’nin ardından sözü alan Önder İşleyen ise “Büyük bir kırılmaya doğru adım adım gidiyoruz. Bu kriz bugün ortaya çıkmadı. Bu faşist rejimin inşasına karşı meydan meydan mücadele ettik. Bu gericilikle mücadele etmek için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirdik. Karşımızda cumhuriyet tarihinin en zorba iktidarı var. Karşımıza çıkan tüm engellere, barikatlara karşı yıktık direndik, bombalar attılar ama biz buradayız hala. Önümüzdeki dönemin en büyük sorumluluğu, bu ülkeyi seven ilericilerin yurtseverlerin en büyük sorumluluğu bu tek adam iktidarını sona erdirmek. Hep birlikte başaracağız arkadaşlar. Buna inanın. Umut edin, hayal edin. Bu ülke bu kötülükten kurtulacak arkadaşlar. Biz, seçimi beklersek zaten yıkılırlar diyenlerden değiliz. Biz izlemeyeceğiz, biz beklemeyeceğiz” dedi.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELE OLMADAN TEMİZLENMEZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” söylemine de tepki gösteren Önder İşleyen, “Bugün helalleşme zamanı değil hesaplaşma zamanı diyen devrimciler kazanacak. Halkın örgütlü mücadelesi olmadan devrimciler olmadan bu ülke bu pislikten temizlenemez. Bu ülkenin sola ihtiyacı var. Bize ihtiyacı var” diye devam etti.

İşleyen “Biz mücadele edersek hakkımızı alırız. Biz mücadele etmezsek, bugün gibi meydanları doldurmazsak kimse bize hak vermez. Emekçiler, kadınlar, gençler, birlikte alacağız. Halkın güçlü kollarıyla alacağız. Şimdi yürüyüşümüz daha büyük bir coşkuyla sürecek. İstanbul’daki kardeşlerimize selam olsun. Geliyoruz” ifadelerini kullandı.