Sokağa çıkan halkı tehdit eden öğretim görevlisine komünist gençlerden yanıt: Defolun!

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Sebati Kaya'nın sosyal medyada 'Hükümet İstifa' çağrısı yapan yurttaşlar karşı yaptığı küfürlü paylaşımlar sonrası TKH Gençliği'nden yanıt geldi.

Sokağa çıkan halkı tehdit eden öğretim görevlisine komünist gençlerden yanıt: Defolun!

Ekonomik krizin derinleşmesi ve dolar kurunda yaşanan artış sonrası protesto eylemlerine çıkan emekçilere yönelik tehditler savuran Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya’ya yanıtı komünist gençler verdi.

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin üniversitelere yönelik saldırısının, üniversite koltuklarının yandaşlarla dolmasına sebep olduğunu, halkı tehdit eden zihniyetin ise gücünü iktidardan aldığını vurguladı.

Yapılan bu tehditlerin ise ne emekçileri ne de gençleri korkutmayacağını ifade eden TKH Gençliği Sebati Kaya’nın görevden alınması gerektiğini söyledi.

“AKP’nin tetikçileri üniversiteden defolun!” başlıklı yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ekonomik krizin emekçileri her geçen gün yoksullaştırdığı, dolar kurunda gerçekleşen artışla birlikte geçim kaygısının ve belirsizliğin arttığı, doğalgaz, kiralar, elektrik gibi birçok kalemde zam artışının yaşandığı bu dönemde emekçiler ve gençlik hükümet istifa sesini yükseltiyor. 

AKP-MHP iktidarı sokağa çıkan emekçileri hedef gösteriyor, çete liderleri halkı tehdit ediyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya da “‘Hükümet istifa!’… Siz kimsiniz lan? Kimse bu ülkeye diz çöktüremeyecek. Bu ülkenin tokadını en ağır bir şekilde yiyeceksiniz” diyerek halka ve gençliğe düşmanlığını ifade etmiş bulunuyor. 

AKP’nin üniversitelere yönelik saldırılarının sonucu ortadadır. Atanmış rektörler ve halkı tehdit eden tetikçiler üniversite koltuklarında oturmaktadır. 

En basit protestoya dahi tahammülü olmayan AKP-MHP iktidarı ve tetikçilerinin tehditlerinin ise ne emekçiler ne de gençlik açısından bir karşılığı bulunmamaktadır. 

Üniversitelerde AKP’nin ve halk düşmanlarının değil, emekçilerin ve bu ülkenin aydınlık birikiminin sesi yükselecektir. 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya görevden alınmalıdır.

Üniversiteli gençlik “Hükümet İstifa!” sesini yükseltecek, üniversiteleri bu düzene ve onun temsilcisi AKP-MHP iktidarına teslim etmeyecektir.

TKH Gençliği 
25.11.2021″