Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayla Ankara'ya gidiyor

Şişli Etfal Hastanesinin yeniden aynı yerinde inşa edilmesi için binlerce imza toplanan dilekçe, 6 Temmuz Salı günü bakanlık önünde düzenlenecek basın açıklamasıyla bakanlığa teslim edilecek.

Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayla Ankara'ya gidiyor

Şişli halkının 122 yıllık güvencesi olan Şişli Etfal Hastanesinin tasfiyesine karşı mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin yenilenerek yerinde kalması talebiyle başlattığı kampanyada topladığı yaklaşık 30 bin imzalı dilekçeyi Sağlık Bakanlığı’na sunmak üzere Şişli’den Ankara’ya gidiyor.

Şişli halkının, semtinin hastanesine ve kamusal sağlık hizmetine kolay erişim hakkına sahip çıkma talebinin somut ifadesi olan dilekçenin teslimi için, 6 Temmuz 2021, Salı günü saat 10’da, Sağlık Bakanlığı önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Şişli Etfal Dayanışması heyeti tarafından yapılacak basın açıklamasına, farklı partilerden milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sağlık meslek örgütü temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sağlık emekçilerinin katılarak destek vermeleri bekleniyor.

Basın açıklaması sonrası TBMM’ye geçecek heyet, mecliste grup toplantısı olan partilerin toplantılarına katılacak, akabinde mecliste temsil edilen siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret edecek. Heyet, basına ve görüşme yapacakları parti temsilcilerine, Şişli Etfal’e ilişkin yaşanan gelişmelerin anlatıldığı ve taleplerini içeren ayrıntılı bir dosya sunacak.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Şişli’de bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, binaları depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılıyor. Hastanenin taşınma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı ve bölünerek 10-15 kilometre mesafelerdeki iki ayrı bölgeye taşındı. Başta Şişli halkı olmak üzere Şişli Etfal güvencesindeki Beşiktaş, Kağıthane ve Beyoğlu ilçelerinde yaşayan yüzbinlerce yurttaşın nitelikli, parasız, kamusal sağlık hizmetine kolay erişim imkanı ortadan kalkmış oldu.

Abdülhamid tarafından yaptırılarak 1899 yılında bir çocuk hastanesi olarak hizmete giren ve zamanla büyüyüp gelişerek ülkemizin en nitelikli sağlık kuruluşlarından birisi haline gelen Etfal Hastanesi, tam 122 yıldır bölge halkının en büyük sağlık güvencesi durumunda. Pandemi süreci de hastanenin taşıdığı önemi açığa çıkardı.

Şişlili yurttaşlar, hastane çalışanları, sağlık emekçileri, sivil yerel inisiyatifler, sağlık meslek örgütleri, sendika ve dernek temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu hak temelli bir yerel inisiyatif olan Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal’in depreme karşı yenilenerek, tam teşekküllü bir kamu hastanesi olarak mevcut yerinde hizmete devam etmesini talep ediyor.

Farklı mücadele yöntemleriyle bu talebini dile getiren ve yetkililerden bu yönde halka güvence verilmesini isteyen Şişli Etfal Dayanışması, bu talebine şu ana kadar yanıt alabilmiş değil. Sağlık Bakanı ve diğer yetkililer Şişli Etfal’in 36.525 metrekarelik arazisine ne yapılacağına ilişkin bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı.