Şirketler bu sefer 'Avro' ile halkı soyacak: 1915 Çanakkale köprüsünün geçiş ücreti belli oldu

Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu, yapımı devam eden 1915 Çanakkale köprüsünün geçiş ücretinin 15 Avro olacağını açıkladı.

Şirketler bu sefer 'Avro' ile halkı soyacak: 1915 Çanakkale köprüsünün geçiş ücreti belli oldu

Çanakkale Boğazı’na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar sürerken Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçiş ücretini açıkladı. Temeli 18 Mart 2017’de atılan ve hizmete 18 Mart 2022’de açılması beklenen köprünün geçiş ücreti avro bazlı olacak.

Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV’ye açıklamalarda bulundu.

Köprünün geçişinde belirlenecek fiyatı gemi tarifesiyle geçişle kıyaslayan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Burada biliyorsunuz; mevcut geçiş feribotlarla ve gemiyle sağlanıyor. Gemiyle sağlanıyor ve 30 dakikanın üzerinde bir geçiş süresi var. Ama gemiye bindikten sonra tabii oradaki bekleme kuyrukları var. Hele hava bozuk olduğu zaman. Çoğu zaman buranın havası rüzgârlı ve sisli olduğu için gemiler kalkmıyor, bekliyorlar. Saatlerce süren bir geçiş oluyor. Şu an mevcut gemi tarifesine göre 85 TL ücret alınıyor sadece otomobilden. Otomobil ve şoförden ayrıca yolcudan da ayrı bir ücret alınıyor.

15 AVRO OLACAK

Bunun yanında köprü açıldığı zaman köprünün geçiş ücreti 15 avro olacaktır.

Havanın güllük gülistanlık olduğunu düşündüğünüz bir günde 30 dakika, burada trafiğin ve kuyruğun olmadığı bir günde 30 dakika ama saatler süren yolculuklar.

Bunu Çanakkale’yi ve bu bölgeyi kullanan vatandaşlarımız iyi bilirler, köprü bittikten sonra 6 dakikada geçecekler.”