Sınıf Tavrı'nın İzmir eylemine yasaklama!

Sınıf Tavrı'ndan etkinlik yasağına ilişkin yapılan açıklamada, "İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğimizi ilan ederiz. Mafyaların, çetelerin, yobazların, patronların değil yeter söz işçinin demeye devam edeceğiz." denildi.

Sınıf Tavrı'nın İzmir eylemine yasaklama!

Sınıf Tavrı’nın 19 Haziran Cumartesi günü İzmir’de gerçekleştireceği eylemine Valilik tarafından yasak geldi.

19 Haziran Cumartesi günü Kültürpark Ahşap Sahne’de pandemi önlemleri alınarak düzenlenecek olan ‘Yeter Söz İşçinin’ buluşması, İzmir Valiliği tarafından salgın gerekçesiyle yasaklandı.

Kültürpark Ahşap Sahne’deki tkinliğin yasaklandığını duyuran Sınıf Tavrı tüm emekçileri, 19 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da Karşıyaka Çarşı’da İzban önünde gerçekleştirilecek buluşmaya çağırdı.

“Valilik tarafından verilen karar, sağlık gerekçesinden daha ziyade işçilerin siyaset yapmasına yönelik bir engeldir. Sınıf Tavrı İzmir Komitesi, pandemiye rağmen bir etkinliği inatla yapmak derdinde değildir.” denilen açıklamada,  Ancak her türlü önlemi alarak planladığımız ve bildirdiğimiz etkinliğimizin pandemi gerekçe gösterilerek yasaklanması, yasaklamak için gerekçe türetmekten başka bir şey değildir.” ifadeleri kullanıldı.

Sınıf Tavrı’ndan konuyla ilgili “Yeter Söz İşçinin” İzmir etkinliğine yasaklama!” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşçilerin, emekçilerin, yoksulların mücadelesi yasaklara rağmen yoluna devam edecek!

19 Haziran Cumartesi günü Kültürpark Ahşap Sahne’de düzenleyeceğimiz, Sınıf Tavrı işçi buluşması etkinliği İzmir Valiliği tarafından pandemi önlemleri gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Açık havada, sosyal mesafe önlemleri alınarak ve alana mesafeli sandalye dizilimi ile yapmayı düşündüğümüz ve bu önlemler kaydıyla başvurduğumuz etkinliğin Valilik tarafından yasaklanması, İzmir’de düzenlenen başka bir dizi kültürel etkinlik düşünüldüğünde siyasi bir karar olarak değerlendirilmelidir.

Hele ki, turizm sezonunun açılacağı, bir dizi kongrenin, toplantının yapılacağı duyurulmasına rağmen işçilerin her türlü önlemi alarak düzenleyeceği etkinliğin yasaklanması İzmir Valiliği’nin verdiği kararın yanlı olduğunun bir başka göstergesidir.

Valilik tarafından verilen karar, sağlık gerekçesinden daha ziyade işçilerin siyaset yapmasına yönelik bir engeldir. Sınıf Tavrı İzmir Komitesi, pandemiye rağmen bir etkinliği inatla yapmak derdinde değildir. Ancak her türlü önlemi alarak planladığımız ve bildirdiğimiz etkinliğimizin pandemi gerekçe gösterilerek yasaklanması, yasaklamak için gerekçe türetmekten başka bir şey değildir.

İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğimizi ilan ederiz. Mafyaların, çetelerin, yobazların, patronların değil yeter söz işçinin demeye devam edeceğiz.

Tüm İzmir emekçilerini 19 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da Karşıyaka Çarşı’da İzban önünde gerçekleştireceğimiz buluşmaya çağırıyoruz.

Yeter Söz İşçinin!”

Sınıf Tavrı’nın İstanbul’da gerçekleştireceği miting ise saat 17.00’de Kartal’da olacak.