Sınıf Tavrı'ndan DİSK'e ziyaret

Sınıf Tavrı, "Yeter söz işçinin" şiarı ile düzenleyeceği miting öncesi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (DİSK) ziyaret etti.

Sınıf Tavrı'ndan DİSK'e ziyaret

Sınıf Tavrı, “Yeter söz işçinin” şiarı ile 19 Haziran’da İstanbul Kartal’da düzenleyeceği miting öncesi yapacağı ziyaretlere DİSK ile başladı.

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan’ın yer aldığı heyet bugün DİSK Genel sekreteri Adnan Serdaroğlu’nu ziyaret etti.

Yapılan ziyarette işçi sınıfının örgütlülüğü ve yaşanan hak gasplarına karşı mücadele yöntemleri üzerine konuşulurken Sınıf Tavrı’nın bu alanda yapmış olduğu çalışmalara değinildi.

Ekonomik kriz ve pandemi karşısında yaşanan sorunların patronlar tarafından emekçilerin sırtına yüklendiğini belirten Kemal Parlak, işçi sınıfının tekrardan gasp edilen haklarını kazanması için ayağa kalkması gerektiğini vurguladı.

Sınıf Tavrı’nın emekçilerin bu zor günlerde tekrar ayağa kalkması için “İşçi sınıfı hakları için ayağa kalkıyor!” başlığı ile yapılan çağrıya dikkat çekilerek emekçilerin bu süreci atlatmasında önemli bir durak olduğu dile getirildi.

Yapılan ziyaret kapsamında hem DİSK hem de Serdaroğlu “Yeter söz işçinin!” mitingine davet edildi.