Sınıf Tavrı:15-16 Haziran, 'yeter söz işçinin' diyenlerin eseridir!

Sınıf Tavrı, 15-16 Haziran işçi direnişinin yıl dönümünde '15-16 Haziran 'yeter söz işçinin' diyenlerin eseridir!' başlığı ile bir açıklama yayımladı.

Sınıf Tavrı:15-16 Haziran, 'yeter söz işçinin' diyenlerin eseridir!

Haziran 1970 tarihinde gerçekleşen Türkiye’nin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran’nın yıl dönümünde yapılan açıklamada işçi sınıfının gücüne atıfta bulunarak “Büyük işçi direnişinin ardından geçen 51 yılda Türkiye işçi sınıfı, bugün de memleketin üstüne çöken karanlığın karşısındaki tek güç olarak kendini ortaya koymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sınıf Tavrı’nın 19 Hazairan’da İzmir ve İstanbul’da düzenleyeceği miting çağrısının da yapıldığı açıklamada “Başladığımız işi bitirmek, insanca bir yaşam isteğini gerçekleştirecek işçilerin iktidarını kurmak için, 19 Haziran’da gerçekleştireceğimiz işçi buluşmalarına tüm dostlarımızı ve emekçileri bir kez daha çağırıyoruz” denildi.

Sınıf Tavrı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

15-16 Haziran ‘yeter söz işçinin’ diyenlerin eseridir!

Türkiye işçi sınıfının tarihine geçen 15-16 Haziran direnişi, kabına sığmayan bir işçi sınıfının ne yapabileceğinin kanıtıdır.

Sömürüyle, açlıkla, yoksullukla sınanan işçilerin “yeter” deme iradesinin adı 15-16 Haziran’dır.

Büyük işçi direnişinin ardından geçen 51 yılda Türkiye işçi sınıfı, bugün de memleketin üstüne çöken karanlığın karşısındaki tek güç olarak kendini ortaya koymaktadır.

Bugün ülkenin içinden geçtiği karanlığı, dört bir yanda sürmekte olan hak gasplarını ve sömürüyü sona erdirecek  tek gerçek işçi sınıfının ayağa kalkmasıdır!

Kriz ve salgınla sınanan işçi sınıfı, sermaye sınıfının ve AKP iktidarının her konuda emekçileri köşeye sıkıştırmak için harekete geçtiği bir dönemden geçmektedir.

Patronların, emperyalistlerin, çetelerin, yerli-yersiz tüm soysuzların konuştuğu bir,dönemde herkes susacak, işçi sınıfı konuşacak.

15-16 Haziran 1970’de sermaye iktidarına karşı kendi iradesine sahip çıkmak için sokaklara çıkan yüz bin işçinin yürüyüşü, bugün de kararlılıkla sürmektedir.

“Yeter söz işçinin” çağrısını yapanlar, 15-16 Haziran yürüyüşünün bugünkü temsilcileri, dünden bugüne süren yürüyüşün devamcısıdır.

Başladığımız işi bitirmek, insanca bir yaşam isteğini gerçekleştirecek işçilerin iktidarını kurmak için, 19 Haziran’da gerçekleştireceğimiz işçi buluşmalarına tüm dostlarımızı ve emekçileri bir kez daha çağırıyoruz.

İstanbul Buluşması- 19 Haziran Cumartesi saat 17:00 Kartal Meydanı

İzmir Buluşması-19 Haziran Cumartesi saat 18:30 Fuar Kültürpark Ahşap Sahne

Sınıf Tavrı

https://twitter.com/sinif_tavri/status/1404736223999049732