Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak'tan aşı açıklaması: Mücadelenin yükseltilmesi gerekiyor

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak "Bugün Türkiye’de sınıfın örgütleriyiz diyen herkesin Sınıf Tavrı dahil bu başlıkta mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak'tan aşı açıklaması: Mücadelenin yükseltilmesi gerekiyor

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak, Manifesto TV’de yayınlanan Manifesto’nun Gündemi programına konuk oldu. Aşıdaki imtiyazlıların tartışıldığı programda Parlak, “Bugün Türkiye’de sınıfın örgütleriyiz diyen herkesin Sınıf Tavrı dahil bu başlıkta mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor.” diyerek şunları kaydetti:

“İşçi sınıfının bugün pandemiden kaynaklı bir dizi sorunu var, ek sorunları var. Ücretsiz izin, açlık bir dizi şey. Bunun yanında virüsün, en çok bulaşın olduğu noktalardalar. Yemekhanlerde, fabrikalarda, çalıştıkları noktalarda.

Bu anlamıyla elbetteki aşı önce sağlık çalışanlarına yapılmalı ama bunu biraz da hükümet, sermaye iktidarı propaganda için yaptı, ben onların da sağlık çalışanlarını düşündüklerini zannetmiyorum. Sağlık çalışanlarını düşündükleri için değil ihtiyaçları olduğu için yaptıklarını düşünüyorum.

Kimse bahsetmiyor ama okullar açılacak 15 Şubat’da. Milli Eğitim Bakanı patron olan zat, bahsetmiyor ama öğretmenlere aşı yapıldı mı, eğitim emekçilerine aşı yapıldı mı?

Bu anlamıyla öncelikli olarak patronları talepleri değil, işçilerin aşılanması gerekiyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı’nın açıktan söylediğini diğer patronlar her gün söylüyor. Yani aşının öncelikli olarak kimin olacağı da sınıf mücadelesine gelip dayanmış durumda. Bugün Türkiye’de sınıfın örgütleriyiz diyen herkesin Sınıf Tavrı dahil bu başlıkta mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor.”