Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak: İşçiler öfkelerini siyasal bilince dönüştürüp örgütlendiklerinde bu düzeni değiştireceklerdir

“İşçiler çaresizliklerini öfkeye, öfkelerini siyasal bilince dönüştürüp örgütlendiklerinde bu düzeni değiştireceklerdir. Ve o gün geldiğinde bunların hepsinin hesabı sorulacaktır.”

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak: İşçiler öfkelerini siyasal bilince dönüştürüp örgütlendiklerinde bu düzeni değiştireceklerdir

Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak, işçilerin “Birlik, mücadele ve dayanışma günü” 1 Mayıs vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Parlak, “İşçiler çaresizliklerini öfkeye, öfkelerini siyasal bilince dönüştürüp örgütlendiklerinde bu düzeni değiştireceklerdir. Ve o gün geldiğinde bunların hepsinin hesabı sorulacaktır.” diyerek mesajında şunları kaydetti:

“İçinden geçtiğimiz tarihsel süreçte, işçi sınıfının her zamankinden daha fazla birlik, mücadele ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Bir yıldan fazladır süren pandemi döneminde patronlar güvenli ve konforlu evlerine çekilirken işçiler fabrikalarda, işyerlerinde gerekli önlemler alınmadan çalıştırıldılar ve başta sağlık emekçileri olmak üzere bini aşkın emekçi canında oldu. Pandemi nedeni ile sözde işten çıkarılma yasağına rağmen milyonlarca işçi keyfi ücretsiz izinlerle cezalandırıldı açlığa mahkûm edildi. Yasa bırakın işten çıkartılmayı yasaklamasını yüz binlerce işçi kod 29 dan ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle sermaye sınıfının ahlaksızlığı ile karşılaştı. Kafe bar çalışanları, müzik emekçileri hiçbir sosyal güvencesi olmadan sakağa bırakıldı açlıkla karşı karşıya kaldılar, onlarca emekçi canına kıydı.

Tüm bu gelişmeler olurken, siyasi iktidar dönemi patronlar için fırsata çevirdi. Emekçilerin çalışma koşullarında yasal olarak hiçbir önlem almayan siyasi iktidar, sanki birkaç hafta önce lebaleb kongreleri ile virüs yayma merkezi değillermiş gibi şimdide 1 Mayısla ilgili her türlü eylem ve etkinliği yasaklıyor. Dertleri pandemiyle ilgili önlem almak değil 1Mayısı yasaklamaktır, sınıf düşmanlıklarını göstermektir. Tüm bu nedenlerden dolayı işçi sınıfının her zamankinden daha fazla birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. İşçiler çaresizliklerini öfkeye, öfkelerini siyasal bilince dönüştürüp örgütlendiklerinde bu düzeni değiştireceklerdir. Ve o gün geldiğinde bunların hepsinin hesabı sorulacaktır. Tüm emekçileri, işçi sınıfını hesap sormak için örgütlenmeye mücadeleye çağırıyoruz. Yaşasın işçi sınıfının kurtuluş mücadelesi, Yaşasın 1 Mayıs.”