Sınıf Tavrı: MKE'yi özelleştirenler memleketi satanlardır!

Sınıf Tavrı, AKP tarafından şirketleştirilme kararı alınan MKE ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Sınıf Tavrı: MKE'yi özelleştirenler memleketi satanlardır!

Sınıf Tavrı, AKP tarafından Meclis’e sunulan ve Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) şirketleştirilmesi teklifi ile ilgili “MKE’yi özelleştirenler memleketi satanlardır!” başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Şirketleştirme kararının özelleştirme için bir paravan olduğu vurgusunun yapıldığı açıklamada “Kanun teklifi ile gündeme gelen yalnızca MKE’nin şirketleşmesi değil, hem MKE’nin özelleştirilmesi için altyapının oluşturulması, hem de emekçilerin güvenceli çalışma statülerinin ortadan kaldırılmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Sınıf Tavrı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

MKE’yi özelleştirenler memleketi satanlardır!

Tüm kurumları satıp savan AKP iktidarı, “deniz bitince” şimdi de Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nu satmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde meclise gelen “Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun” önerisi, özelleştirme için kurulan bir paravandır.

Kanun teklifi ile gündeme gelen yalnızca MKE’nin şirketleşmesi değil, hem MKE’nin özelleştirilmesi için altyapının oluşturulması, hem de emekçilerin güvenceli çalışma statülerinin ortadan kaldırılmasıdır.

Onlarca kurumu satan AKP iktidarı, özelleştirme niyetinin son noktasına varmıştır. “Devleti şirket gibi yöneteceğiz” söylemleriyle sermayenin iktidarını perçinleştiren AKP, emperyalist tekellere ülkenin zenginliklerini yağmalatmanın her türlü “yolunu” yaratmaktadır.

Kamuoyu önünde esip gürleyen siyasi iktidar, söz konusu emekçilerin yarattığı değerler olunca emperyalizme hizmetinin ne denli büyük olduğunu göstermektedir.

TELEKOM, TÜPRAŞ, Tank Palet, Şeker fabrikaları, Yatağan özelleştirmelerinde olduğu gibi, şimdi de düşünülen sermayenin ve emperyalizmin çıkarlarıdır. Bu çıkarların doğuracağı zenginliklerin artıklarına göz diken üç-beş AKP kadrosu da, ellerini ovuşturarak özelleştirmeyi beklemektedir.

Açıkça ilan ediyoruz; MKE’yi satanlar, emekçiyi satanlardır!

Emperyalist kuruluşlara 2000 yılında MKE’yi özelleştirme sözü verenler bugün o sözü tutmaktadır. Memleket açısından değerli olan bu özelleştirme girişimi durdurulmalıdır!

Sınıf Tavrı, tüm emekçilere ve emek dostlarına çağrı yapmaktadır; MKE’nin özelleştirilmesi sadece kurumun işçilerinin değil, tüm işçi sınıfının meselesidir!

Tüm işçi sınıfını bu özelleştirmelere karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

https://twitter.com/sinif_tavri/status/1407294998975062017