Sınıf Tavrı: Merkez Bankası taşeron işçileri hakkını istiyor!

Açıklamada, "Kamu kurumlarının emekçilerin çıkarını değil de, patronlarının çıkarını savunmasını reddediyoruz! Bir kamu kurumu olan Merkez Bankası, emekçinin hakkına göz koyarak patronculuk oynamayı bir kenara bırakmalıdır!" denildi.

Sınıf Tavrı: Merkez Bankası taşeron işçileri hakkını istiyor!

Sınıf Tavrı, İstanbul’da bulunan Merkez Bankası şubesinin yemek üretim hizmetlerinde çalışan taşeron işçilerin işten çıkarma ve hak gaspına maruz bırakılmasına karşı, “Merkez Bankası taşeron işçileri hakkını istiyor!” başlıklı bir açıklama yayımladı.

“Örneğine yüzlerce kez tanık olduğumuz bir oyun kamu-özel ortaklığı ile bir kez daha sahnelenmek istenmektedir. Emekçileri kapı dışarı etmek için el ele veren kamu-özel ortaklığı “işten çıkarma yasağını” dahi tanımamaktadır.” diyen Sınıf Tavrı, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın ‘sıkı tedbirler alacağız’ sözlerini hatırlatarak, “Naci Ağbal, tedbiri ilk olarak kendi kurumundaki taşeron emekçilerin işine göz koyarak almak istemektedir.” ifadelerine yer verdi.

“Bir kamu kurumu olan Merkez Bankası, emekçinin hakkına göz koyarak patronculuk oynamayı bir kenara bırakmalıdır!” diyen Sınıf Tavrı’nın açıklamasının tamamı şöyle:

“İstanbul’da bulunan Merkez Bankası şubesinin yemek üretim hizmetlerinde çalışan taşeron emekçiler yeni yılı işsizlik ve hak gasbıyla karşıladı.

Merkez Bankası’nın İstanbul şubesine hizmet veren Bilkay AŞ çalışanları, “yeni ihale şartları” öne sürülerek işten çıkarma ve hak gaspına maruz bırakılmak istenmektedir. Sürece itiraz eden emekçileri “iş bitti” bahanesiyle işten çıkartan, diğerlerinin ise “kıdem haklarını” elden alan Bilkay AŞ, “pandemi nedeniyle Merkez Bankası’nın daha az personelle çalışmak” istediği bahanesini öne sürmektedir.

Mali tedbirler kapsamında ihale şartlarını gözden geçirdiklerini söyleyen Merkez Bankası yetkilileri ise, topu taşeron şirkete atmaktadır.

Örneğine yüzlerce kez tanık olduğumuz bir oyun kamu-özel ortaklığı ile bir kez daha sahnelenmek istenmektedir. Emekçileri kapı dışarı etmek için el ele veren kamu-özel ortaklığı “işten çıkarma yasağını” dahi tanımamaktadır.

“Sıkı tedbirler” alacağız diyerek işe başlayan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, tedbiri ilk olarak kendi kurumundaki taşeron emekçilerin işine göz koyarak almak istemektedir.

Sınıf Tavrı olarak Naci Ağbal’a sormak istiyoruz; “Tedbiri emekçilerden değil de, kendi yönetiminizden alarak başlamanız ahlaken doğru değil midir?”

Kamu kurumlarının emekçilerin çıkarını değil de, patronlarının çıkarını savunmasını reddediyoruz!

Bir kamu kurumu olan Merkez Bankası, emekçinin hakkına göz koyarak patronculuk oynamayı bir kenara bırakmalıdır!

İhale şartları bahanesine sığınarak emekçinin hakkına göz koyan Bilkay AŞ, aynı işi devam ettirmektedir. “İş bitti, yeni açılış yapacağız” bahanesi, işten çıkarma yasağının etrafından dolanmanın ve hukuksuzluğun itirafıdır!

Sınıf Tavrı, emekçilerin hakkına göz koyan bu hukuksuzluğun karşısında olacağını duyurur. İşten çıkarılan, kıdem hakkına göz koyulan emekçilerin hakkını sonuna kadar savunacağız.

İşten çıkarılan tüm işçiler işe geri alınsın!

Kamuda taşeron işlere son verilsin!

Tüm emekçiler için daimi kadro ve iş güvencesi!

Bu talepler çerçevesinde mücadele edeceğimizi duyurur, gereğini yapmak üzere Merkez Bankasını ve Bilkay AŞ yetkililerini göreve davet ederiz.”