"Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın"

Sınavları ertelemeyen MEB, “yapılamamış eğitimin” “başarısını” öğrencilerde arıyor” ifadeleri yer aldı.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı, okul müdürlerine “Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın” mesajı gönderdi.

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sistemi sınavını yapmakta ısrar etmesine tepki gösterdi. Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada MEB’in eğitim emekçilerinin aşı taleplerine kulak tıkadığına da dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün’ün okul müdürlerine gönderdiği “Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın” mesajına da tepki gösterildi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liselere Geçiş Sistemi sınavını yapmakta ısrar etmesine tepki gösterdi. Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada MEB’in eğitim emekçilerinin aşı taleplerine kulak tıkadığına dikkat çekildi.

Salgın döneminde “Ben yaptım, oldu” diyerek yürütülen eğitim politikalarının çöktüğünü vurgulayan Eğitim-Sen açıklamasında, “Acil uzaktan öğretimin sorunlarıyla öğretmenler ve öğrenciler baş başa bırakıldı. Sınavları ertelemeyen MEB, “yapılamamış eğitimin” “başarısını” öğrencilerde arıyor” ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün’ün okul müdürlerine gönderdiği “Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın” mesajına da tepki gösterildi.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Hamza Aygün, okul müdürlerine gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli ortaokul müdürlerimiz biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta sonunda LGS sınavı var. Daha önce de paylaştığımız gibi bu sınavda herhangi bir hedefi olmayan ya da ders durumu istenmeyen durumda olan öğrencilerimizin velileri ile istişare edilerek sınava katılmamaları yönünde yönlendirme çalışmalarımızı ivedilikle takip edelim, çünkü sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir. Bundan dolayı 8. sınıf öğrenci sayımız ve bu konu ile ilgili görüş yapılan öğrenci veli görüşmelerinin her okul müdürümüz tarafından hassasiyet ile üzerinde durulması ve bir liste halinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.”

Bu mesajın suç olduğuna vurgu yapan Eğitim-Sen açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Hamza Aygün’ün hedefi, acil uzaktan öğretimin sorunlarını gizlemek ve Liselere Geçiş Sistemi’nin amacına uygun biçimde yoksul ailelerin çocuklarını imam hatip, meslek lisesi ve açık liselere yönlendirmektir. Hamza Aygün’ün sözleri, siyasi iktidar ve kadrolarının, yarınlarına güvenle bakamayan öğrencileri nasıl gözden çıkardığının resmidir.

Eğitim Sen olarak MEB’e çağrımız, Hamza Aygün hakkında gerekli yasal işlemleri derhal başlatmasıdır. Öğrencilerimizin eğitim hakkı için, gençlerimizin yarınlara güvenle bakabilmeleri için tüm örgütlü gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir.”