Show TV'nin 15 saniyelik CHP haberi sosyal medyada gündem oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sosyal medyada gençlere evinin mutfağından seslendiği videonun haberini 15 saniye sunan Show TV ana haber, sosyal medyada gündem oldu.

Show TV'nin 15 saniyelik CHP haberi sosyal medyada gündem oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün gece saatlerinde evinin mutfağından bir video çekerek gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu videosunda kendisine yapılan troll saldırılarına gençlerin inanmamasını istedi. Kılıçdaroğlu “Sizden çalınan ne varsa, hepsini size geri vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Videoyu haber yapan Show TV ise, videoya yer vermeyerek 15 saniyede haberi geçti. Show TV’deki CHP haberinin tam metni “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gençlere evinin mutfağından seslendi. Kılıçdaroğlu mesajını ‘Kılıçdaroğlu muhalefet yapamıyor’ diyenlere verdi. CHP’den bir de emekliler ve asgari ücretliler için yasa teklifi geldi” oldu.

“KISMİ SANSÜRDÜR”

Sosyal medya platformu Twitter ve Ekşi Sözlük’te kullanıcılar habere tepki gösterdi. Pek çok kullanıcı bu durumu “sansür” olarak değerlendirdi.

Kullanıcıların yorumları şu şekilde oldu:

  • “pankart asiyosun toplatılıyor, broşür dağıtıyor yasaklanıyor, a diyorsun cumhurbaşkanına hakaret b diyorsun terörist, ana akimda youtube reklamı gibi 4sn içinde bitiyor ne yapsınlar amk sonra muhalefet vatandaşa ulaşamıyor”
  • “15 saniyelik bir haberdir.ortamlarda muhalefete medya sansürü yok deriz, kim bilecek?*”
  • “bir instagram story’sine sığacak kadar uzundur.bari sevabına vtr mtr bir şey koysaydınız.”
  • “chp lideri gençlere evinin mutfağından seslendi. evet sıradaki habere geçiyoruz efendim.”

Show TV’nin sansürlediği o video: