Şeriat ve emperyalizm kıskacında Afganistan

"ABD emperyalizminin geride enkaz ve istikrarsızlık bırakma geleneği Cumhuriyetçi ya da Demokratlar tarafından hiç değişmeden devam ettiriliyor. Çekilme kararı ne başlı başına bir yenilgi ne de gizli ajandalarda muntazam ilerleyen bir planın parçasıdır; yaşananlar işlevini yitirmiş bir mekanizmanın tasfiyesi olarak okunmalıdır."

Şeriat ve emperyalizm kıskacında Afganistan

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 7. sayısı “Avrupa Solu: Bir Varmış Bir Yokmuş” dosya konusu ile çıkarken, okuyucu ile buluşan bu sayıda son günlerin en çok konuşulan başlıklarından bir tanesi olan Afganistan’daki gelişmeler ele alındı. Gökmen Kılıç imzasıyla yayımlanan “Şeriat ve Emperyalizm Kıskacında Afganistan” başlıklı yazıda, ülkedeki 20 yıl süren ABD işgali ve Taliban’ın iktidarı alması değerlendirildi. Yazının spotunda şu ifadeler yer aldı:

“ABD emperyalizminin geride enkaz ve istikrarsızlık bırakma geleneği Cumhuriyetçi ya da Demokratlar tarafından hiç değişmeden devam ettiriliyor. Çekilme kararı ne başlı başına bir yenilgi ne de gizli ajandalarda muntazam ilerleyen bir planın parçasıdır; yaşananlar işlevini yitirmiş bir mekanizmanın tasfiyesi olarak okunmalıdır.”

Yeni Ülke satış noktaları ve abonelik için tıklayınız