Şentop'un 'Montrö' tartışması alıcı buldu!

Montrö'den çekilme söylemlerini İstanbul Sözleşmesi'nden çıkışa emsal olsun diye Meclis Başkanı Mustafa Şentop başlatmıştı.

Şentop'un 'Montrö' tartışması alıcı buldu!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Karagül, “Türkiye’nin güçlendiğini” söyledi ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden çıkılması gerektiğini belirtti.

Montrö’den çekilme söylemlerini İstanbul Sözleşmesi’nden çıkışa emsal olsun diye Meclis Başkanı Mustafa Şentop başlatmıştı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, Şentop’un açtığı tartışmaya hızlı bir giriş yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İbrahim Karagül, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden çıkılmasını savundu. Karagül, “Türkiye’nin güçlendiğini” söyledi ve sözleşmeden çıkılması gerektiğini belirtti.

Karagül şunları yazdı:

“Montrö; Boğazlar üzerindeki “tam denetim”e karşı bir vesayet anlaşmasıdır. Kendi vatanımızda egemenlik sınırlanmasıdır.

O gün o kadar yapabildik. Zayıfken kaldıramıyorduk. Güçlendik, elbette kaldıracağız. Kaldırılmasın demek, Türkiye’ye karşı başka ülkeleri savunmaktır.”