Şentop: Artık sosyal medyadan darbeler olacak, mutlaka düzenleme lazım

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, WhatsApp'la ilgili tartışmalara ilişkin "Herhalde önümüzdeki dönemin darbeleri sosyal medya platformlarının darbeleri olacak. Seçim kampanyalarını etkilemek vs yollarla. Bu alanın mutlaka düzenlenmesi lazım" dedi.

Şentop: Artık sosyal medyadan darbeler olacak, mutlaka düzenleme lazım

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti.

Buradan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, veri paylaşma zorunluluğu tartışılan WhatsApp’ın güvenirliliğine ilişkin bir soru üzerine “Herhalde önümüzdeki dönemin darbeleri sosyal medya platformlarının darbeleri olacak. Seçim kampanyalarını etkilemek vs yollarla. Bu alanın mutlaka düzenlenmesi lazım. Bizim için işaret fişeği oldu” dedi.

Şentop’un sözleri şöyle:

“Şüphesiz bunlar özel tüzel kişiler. Kendileri nasıl ticaret yapacaklarını benimseyebilirler, ama birkaç husus var. Bir ülkede kurulmuş şirket, başka ülkede faaliyet gösterebilir ama bunu yaparken o ülkenin kurallarına uymalısınız. Facebook’un sabıkası da var, bilgilerinin parayla satıldığı ve seçimlerde kullanıldığına dair ciddi iddialar vardı. Bu alan hukuk tarafından düzenlenmemiş bir alan, düzenlenmesi gerekir. Bu tür sözleşmelere onay verildiği zaman rıza vermiş oluyoruz. Rıza verirken vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Bir takım sıkıntıları olduğu ortada. Genel olarak uluslararası düzenlemeler vardır. Bu alanda da uluslararası sözleşmelerle bilgilerin kullanımının ve şirketlerin faaliyetlerinin hukuk tarafından bir takım kayıtlar altına alınması gerekir. Artık darbelerden endişe ediyoruz, memleketten, birçok ülkeden. Herhalde önümüzdeki dönemin darbeleri sosyal medya platformlarının darbeleri olacak. Seçim kampanyalarını etkilemek vs yollarla. Bu alanın mutlaka düzenlenmesi lazım. Bizim için işaret fişeği oldu.”