Selvi: İmamoğlu, kendisi dışındaki herkesin adaylığına karşı

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, bugükü yazısında Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunu engellmeye çalıştığını öne sürdü.

Selvi: İmamoğlu, kendisi dışındaki herkesin adaylığına karşı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi son dönemde kaleme aldığı yazılarda Millet İttifakı’nda kriz olduğu iddialarını sıcak tutmaya çalışıyor.

Selvi, 27 Ekim’de “İmamoğlu Cumhurbaşkanı Akşener Başbakan modeli”, 2 Kasım’da “Ekrem İmamoğlu nereye koşuyor”, 5 Kasım’da “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu engelleyebilecek mi”, 8 Kasım’da “İmamoğlu pes etmez, Kılıçdaroğlu aday olmayabilir” başlıklı yazılar kaleme aldı.

Yandaş yazar Selvi, bugün yayınlanan yazısına “Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu stratejisi” başlığını koydu. Selvi, Millet İttifakı’nda strateji savaşı olduğunu ileri sürdü ve “Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı yaptırmama stratejisi izliyor” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini söyleyen Selvi, yazısında şunları kaydetti:

“Ekrem İmamoğlu ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı. O, aslında kendisi dışındaki herkesin adaylığına karşı. Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağı tezini işliyor. HDP ve İyi Parti desteği ve ABD’nin teşviki ile masadan kendi isminin çıkacağını düşünüyor. ‘Erdoğan karşısında kazanacak aday kim?’ denildiğinde şansının güçlü olduğuna inanıyor. Ama Kılıçdaroğlu engelini de bir türlü aşamıyor. Gün gelir İmamoğlu da Hannibal gibi ‘ya yeni bir yol bulur ya da yeni bir yol açar’, siyaset bunun örnekleriyle dolu.”