Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 58’e yükseldi

Sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 58’e yükseldi

Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 58’e yükseldi

AFAD, sel felaketinde yaşamını yitiren kişi sayısının 58’e yükseldiğini duyurdu.

Batı ve Orta Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Yaşanan sel nedeniyle 58 vatandaşımız (48 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.” açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 77 kişi için kayıp ihbarında bulunulduğunu duyurdu.

AFAD’dan yapılan son açıklamada, “Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır. Bartın Ulus, Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir.” denildi.

77 KİŞİYE KAYIP İHBARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, hayatını kaybeden 58 kişiden 15 kişinin kimliğini belirlemeye çalıştıklarını aktararak “Şu anda 48 vatandaşımız burada yani Kastamonu’da hayatını kaybetti. 9 vatandaşımız Sinop’ta hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da Bartın’da hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15’inin kimliği henüz belli değil. Kimliklendirme çalışmaları yapılıyor. Adalet Bakanlığımız, adli tıp bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. 112’ye gelen kayıp ihbarları 143 civarındaydı. Arasında mükerrer var, daha sonra ihbarlar arttı, daha sonra bizim onlardan ulaştıklarımız oldu, yaşadıklarını gördüklerimiz oldu. Bunları düşe düşe size son rakamı söyleyeceğim. Bozkurt’ta ihbar 62, yaklaşık 15 tane de Sinop’taki ihbar, toplam 77 ve bu 77 kişinin de hepsi kayıp, hepsine arama- kurtarma yapılacak diye bir şey söylüyor değiliz. Bunlar kayıp ihbarı ve bunların üzerinden gidiyoruz. Bunu da ilk kez yapıyor değiliz. Elazığ’da deprem oldu, diğer noktalarda deprem oldu, Giresun’da sel felaketi oldu. Özellikle yaşlılarda ulaşamama gibi bir durum söz konusu oluyor veya iletişim problemi oluyor. Biz onlara ancak iletişimle beraber gidebiliriz yakınlarına ulaşabiliriz” dedi.