Selahattin Demirtaş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası!

Selahattin Demirtaş, Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Selahattin Demirtaş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yönelik sözlerinden dolayı ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu olarak kaldığı Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Demirtaş, mütalaaya karşı yönelik yaptığı savunmasında, “2019 yılında ben ve Figen Yüksekdağ sıfır delille tutuklandık. Hakkımızdaki sanık beyanları bile dosyaya 5-6 ay sonra gönderildi, sadece suç ithamında bulunmuşum. Ben bu olanlara karşı ‘Adalet önünde bunun hesabını soracağım’ dedim. Bugün mahkemenizde bana beraat kararı verilmesini bekliyorum herhangi bir suç unsuru yok” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş’ın avukatları da müvekkilinin ifadelerinde suç unsuru bulunmadığını iddia ederek, beraat istedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, Demirtaş’a “terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.