Sel felaketinden geriye kalanlar

Yaşanan sel felaketinin ardından bölgede haber akışını sağlayan Emin Türkay Öztürk sel sırası ve selin ardından olanları Facebook sayfasından takipçileri ile paylaştı

Sel felaketinden geriye kalanlar

Yaşanan sel felaketinin ardından bölgede haber akışını sağlayan Emin Türkay Öztürk sel sırası ve selin ardından olanları Facebook sayfasından takipçileri ile paylaştı

11 Ağustos saat 12.00 sularında coşan, kabaran Akçay; Akçay Köprüsünü yıktı. Türkeli ile bağlantı kesildi.

Daraltılan yatağa sığmayan Akçay, Sanayi Çarşısına kadar yolu aldı. Sel suları Çayağzı Mahallesine büyük zarar verdi.

Çatalzeytin Futbol Sahası tamamen yok oldu. Sel suları, üç baz istasyonu direklerini yıktı, denize sürükledi. Sanayi Çarşısında Karabeyli Mühendisliğe ait iş makinası, kamyon, mikser kazanı, kantar, büro malzemelerini tamamen sel aldı.

Kuzsökü köyünde 11 Ağustos’ta Hatice Öncü (1955) göçük altında kalarak can verdi.

Yunuslar köyün Yuvacık Mahallesinde 10 Ağustos gece saat 23.00 sıralarında üç evi su bastı.

Köylerden alınan kısıtlı bilgilere göre İnanya Çayı Köprüsünün bir tarafını, Duran, Kızılcakaya, Paşalı Köprülerini sel aldı.

Elektrikler 11 Ağustos saat 12.00 sıralarında kesildi, 12 Ağustos saat 12.00 sıralarında elektrikler verildi.

Çatalzeytin şehir suyu 11 Ağustostan beri kesik

11 Ağustosta m²’ye 73.6 kg , 12 Ağustosta m²’ye 32.8 kg yağmur düştü.

Çarşı içi, halici ve Karakol Sokakta selin getirdiği mil bazı işyerlerini doldurdu.

Şu anda ilçenin ancak 10 köyü ile bağlantısı var. Köylerin grup yolları, mahalle yolları tamamen bozuldu. Köylerde elektrik yok.

Hacıreis, Karacakaya, Yunuslar ve Kavaklı köylerindeki diyaliz hastalarına ulaşılamıyor. Helikopter ile Devrekani’ye nakillerinin sağlanması planlanıyor.

Çatalzeytin Kastamonu yolu yolda bakım çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında trafiğe kapandı.

Çatalzeytin Belediyesinin 07-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği yerli ve yabancı 17 ressamın katıldığı Çatalzeytin Resim Çalıştayı sel felaketi nedeniyle iptal edildi. Ressamlar 12 Ağustos’ta Kastamonu’ya hareket ettiler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 12 Ağustos’ta Türkeli ve Çayağzı Mahallesine geldi incelemeler yaptı. 12 Ağustos akşam haberlerinde açıklama yapan Karaismailoğlu, Çatalzeytin’deki sel felaketinden ve bir can kaybından söz etmemesi tepkilere neden oldu.

Sinop ili ile bağlantımızı sağlayan Akçay Köprüsü ve tüm köy yolları köprüleri yıkılan, köylerle ulaşımı tamamen kesilen Çatalzeytin Afet Bölgesi ilan edilmelidir.

Paşalı grup yolu ve Sanayi yolunu tamamen sel aldığından bu yola alternatif yol olarak Karamandağı Mezarlığı üstünden bağlantı sağlanması planlanıyor. Dere sularının azalmasından sonra yol çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.