Sedat Peker’in itirafları ve skandal iddialar: Bölüm 2

Peker, Süleyman Soylu’yu henüz videolarına meze etmediği 2020’de 3 Mayıs’ta yayınladığı videoda kendisinin Berat Albayrak’a karşı FETÖ tarafından kurulduğunu ifade ediyordu.

Sedat Peker’in itirafları ve skandal iddialar: Bölüm 2

İtiraflar ve iddialar serimiz sürüyor. “Kim bu Sedat Peker? Ve Sedat Peker ile AKP nasıl yakınlaştı?” sorularına yanıtlarımız için burayı tıklayıp ilk bölümü okuyabilirsiniz.

Peker, AKP ile nasıl ters düştü?

AKP için oy toplayan; hayır diyenleri, AKP muhaliflerini öldürmekle tehdit eden Sedat Peker, nasıl oldu da AKP ile daha doğru ifadeyle AKP’nin bir kısmıyla ters düştü?

1 Kasım 2015 tekrar seçimleri gerçekleşti ve Davutoğlu’suz AKP bu kez istediğini aldı. Seçimler skandallarla doluydu yine; ancak Peker özelinde de skandallar yaşandı. AKP’ye oy veren seçmenler, kabine sokulması yasak cep telefonlarıyla pusulalarının fotoğraflarını çekip sosyal medyaya ve Peker’e yolladılar. Seçimlerde “getir pusulanın fotoğrafını, al 300 lirayı” kampanyası dilden dile yayılmıştı. Peker, para dağıttı mı; dağıttıysa ne kadar dağıttı şu an ne dense spekülasyon olur…

Aynı seçimlerde Mehmet Ağar’ın da Erdoğan’a sıkı bir destek verdiğini belirtmek lazım.

Ağar’ın şu cümleleri 1 Kasım 2015’te Erdoğan’a destek vermek için kurduğunu bugün düşününce ilginç gelebilir:

“Merkez sağın en temel vasfı ekonomiyi sürekli büyütmemizdir. Büyük mega projelerle ve kalkınmacı hamleleriyle yol alan bir siyasi çizgidir. Bugüne kadar Türkiye’de bu oldu. Boğaz köprülerinin üçüncüsü yapılıyor. Marmaraylar, büyük oto yollar bunlar ticareti büyük çapta geliştiriyor. Bugün Habur’a kadar giden ticaret yolları yapılıyor. Çift yollar, otobanlar, bir taraftan Doğubeyazıt’a, İran’a doğru giden yollar, bir taraftan Van’dan doğru yollar bütün bunlar bir araya geldiği vakit ülkenin yeniden bir huzura, yeniden bir istikrara, yeniden bir güce karışması mecburiyeti vardır. Bunun yolu da bu seçimden geçmektedir. Dolayısıyla kabul etmek lazım ki Tayyip Bey’in liderliğinde bunlar önemli ölçüde başarılmıştır. Bunların yeniden yapılabilmesi için görmek lazım ki bu imkanlar vardır. Bunların hepsi yapılacaktır.”

Dönelim yeniden Peker’e…

Seçimlerden hemen sonra, Suriye meşru yönetimine karşı savaşan cihatçılara önce MİT’in yasadışı bir biçimde “destek” verdiği basına düştü. Bu skandal tartışılırken AKP’li Peker çıktı yine piyasaya. Peker, Twitter adresinden dört TIR’ın fotoğrafını yayınlayıp Bayırbucak Türkmenlerine ‘yardım’ gönderdiğini duyurdu. Peker, sosyal medya hesabından açık açık ‘Bayırbucak taburu Türkmen mücahitlerine’ TIR’larla “yardım” gönderdiğini paylaştı. Esad rejimine karşı savaşan cihatçılara ‘yardım’ın mahiyeti açıklanmadı; elbette tahmin edildi.

O ‘yardım’ TIR’larının fotoğrafları Peker’in sosyal medya hesabında duruyor.

Peker’in bu şovundan çok kısa bir süre sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen ve adına “Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri” denilen etkinlikte Sedat Peker’e Türkmenlere yaptığı yardımlardan dolayı “Dünya Türklüğü Hakan’ı” unvanı verildi. Peker’e bir de “Kağan” kıyafeti giyme töreni yapıldı. Tarih, 1 Aralık 2015.

Peker, 2016’nın Mart ayında AKP ve MHP’nin birleşmesini teklif etti. Evet, Rize mitingleri yaparken AKP’ye muhalif olduğundan Peker’in hedefinde olan MHP, dört ay sonra Rabia ile Bozkur’un birleşmesini savunuyordu. Sedat Peker, “AK Parti ve MHP yetkililerinin,terör olaylarına karşı ortak bir çalışma grubu belirleyerek, benim daha önce üzerinde durduğum BOZKURT ve RABİA’nın birleşmesini sağlamalıdırlar” yazıverdi sosyal medya hesabından. 2018’de resmen kurulacak Cumhur İttifakı’nı 2 yıl önce kimin Peker’e fısıldadığı da bilinmiyor.

Peker’in etki alanı sanıldığından da denişti o yıllarda. Akit’in iftar yemeğinde Şevki Yılmaz ve Abdurrahman Dilipak ile aynı masada yemek de yiyecekti örneğin.

Kuvvetli rüzgar o kadar arkasında hissediliyor olmalıydı ki Sedat Peker’in adının önüne ‘Reis’ adını da eklettiği ortaya çıktı.

Ön adının da ‘hakkını verircesine’ Osmanlı Ocakları gibi oluşumlar başta olmak üzere bir dizi genci yanına yamacına toplayarak paramiliter güçler oluşturduğu iddiaları gündeme düştü. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bile adı geçiyordu onaylayanlar arasında. Bir kısım ‘taburun’ Ortadoğu’ya gönderildiği de iddialar arasındaydı.
Peker’in tehdit dolu sözlerinden dolayı yargılanması Peker’in gıyabında Şubat 2017’de ancak başladı. Ekim 2017’de mahkemeye gelmeyen Peker’e ‘zorla getirilme’ kararı çıktı.

Ama yıllardır süren Peker gazı orduya bile sirayet etmişti. Gazeteci Can Ataklı, 2017 yılında çekilen görüntülerde Topçu birliğindeki bir grup askerin, çavuşlarının da eşliğinde “Devler gelir devler gider tek dev kalır Sedat Peker” diye yürüyüş kararı okuduğunu yazıyordu.

Peker’in ‘tehlikeli hale geldiğini’ seziş bu tarihlere tekabül ediyor.

2018’de başka bir mafya lideri Alaattin Çakıcı’nın adı yeniden gündeme geldi. Devlet Bahçeli, sağlık sorunları yaşadığı söylenen ve hastane ile cezaevi arasında sürekli taşınan Çakıcı’yı Kırıkkale’de cezaevinde ziyaret etti. Çakıcı’nın sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilmesi yüksek sesle dillendirilir oldu.

Çakıcı önce Kırıkkale’den Sincan’a taşınacak; ardından 2020’de tahliye edilecekti ancak Çakıcı adı duyulduğunda Çakıcı-Peker husumeti de bir anda gündeme geldi. Çakıcı’nın adamı olduğu öne sürülen Ömer Korkmaz, Sedat Peker’e açıkça “Sen ya bu ülkeden kaçacaksın ya da bu devlet seni alacak” diye seslendi.

Albayrak bu işin neresinde?

Ve Peker yurtdışına kaçıp videolarını yayınlamaya başladı. Bugünküler kadar popüler olmayan o dönemki videolarında hem Çakıcı ile durumunu hem de kaçışının arka planını anlattı.

Peker, ilk videosunda dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kendisini yok etmeye çalıştığını dile getirdi:

Bir gün bana bir telefon yollandı bu telefonun kamerasında çekim yapılmış kamera çekiminin içerisinde bir dosya ve bu dosya bana karşı hazırlanan örgütlü bir suç dosyası. Ben bunu alınca dedim ki “UYAP’a kaydedilmemiş”. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü var ‘Fettullahçıların yapmış olduğu hiçbir şeyi yapmayacağız’ diye. Ancak UYAP’a işlenmemiş bu şekilde dosya hazırlamanın ne anlamı olabilir ki?

Ben yurt dışına çıkarken ‘Cumhurbaşkanının uçağı gelecek’ denilerek uçak bekletildi. Ben tabi kalabalığa karışıp atlattım. Telefon geldi, ‘Berat Bey sakın yurtdışına çıkmasına izin vermeyin, gözaltına alın’ demiş. Artık kafamın içinde bütün her şey netleşti. Kesinlikle Berat Bey beni yok etmek istiyor.

Gazeteci Saygı Öztürk, Peker’in Çakıcı ile husumetinden ötürü kaçtığı iddialarını ise yalanlayarak; ikilinin “araya hatırlı bir ismin” girmesiyle barıştığını yazdı.

“Babaların, sözlerine itibar ettiği dostları vardır. Bunlar en kritik dönemde devreye girer, taraflarla konuşur, onları bir araya getirir ya da telefonla görüşmelerini sağlar. O kişinin devreye girmesi akacak kanı da durdurur, düşmanlığı da bitirir. Çakıcı ile Peker arasında çatışma çıkacağına ilişkin söylentiler devam ederken, “iki tarafın da dostu” olan ve ikisinin de saygı duyduğu kişinin devreye girdiğini, taraflar arasında var olan anlaşmazlığı giderdiğini öğreniyorum. Bu gelişmeyi tarafların yakın çevreleriyle konuştuğumda da doğruladılar. Bu gelişme kuşkusuz polisi de rahatlattı.”

Alaattin Çakıcı ile görüştüğünü doğrulayan Peker, “Biz 17 sene önce Alaattin abiyle Kur’an-ı Kerim’e el basarak yaşadığımız sürede birbirimize düşman olmayacağız diye yemin ettik. Hapisten çıktıktan sonra kendisini aradım. O da bu son dönemlerdeki video olaylarıyla ilgili ‘namuslu şerefli insanlar bu şekilde videolar çekip insanlara bu şekilde iğrenç konuşmalar yapmazlar’ dedi. Bana kendimi üzmemem gerektiğini, yaşça benden büyük olduğunu ve benim için elinden gelen bir şey olursa yapacağını söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Kendisine kısa sürede kendisini toparlaması temennisinde bulundum” diyecekti.

Kaçmasının arka planına dair bir başka iddia ise 2019 yılına dayanıyor. Buna göre, Ufuk Yapıcı cinayetinde suçu üstlenen Sedat Peker’in iki adamının “Sedat Peker azmettirdi, biz para karşılığı cinayeti üstlendik” diye ifade değişikliğine gittiği iddia ediliyor. Özetle bir taraftan ‘oluk oluk kan akıtacağız’ sözlerinden dolayı muhalefet tarafından oluşturulan yargı basıncı diğer taraftan peşinden gelen ve üstü yıllarca örtülen suçlarının artık karşısına çıkmaya başlaması Peker’i kaçırdı deniliyor.

2020’de FETÖ, 2021’de Soylu

Peker, Süleyman Soylu’yu henüz videolarına meze etmediği 2020’de 3 Mayıs’ta yayınladığı videoda kendisinin Berat Albayrak’a karşı FETÖ tarafından kurulduğunu ifade ediyordu.

Peker, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve oyuna getirildiğini şöyle anlatıyordu geçen yıl:

“Son iki buçuk senedir başımıza gelen her felakette, birileri tarafından, kendi dostlarımız da kullanılarak bize bunu Berat Albayrak yaptırdı diye şahsımızı devamlı kurdular. Bu süre içerisinde sayın bakan beye karşı kötü bir düşünce içinde olduk. Hiçbir şey yapmasak bile beddua ettik. Ancak gördük ki şahsımıza karşı yapılan bu kötülüklerin hiçbir tanesinden Bakan… (Videodaki bu bölüm kesilmiş) Biz bunu gördük.”

Neredeyse 1 yıl sonra (13 Mayıs 2021), bugün çok konuşulan videolarda söylediği ise herkesin malumu:

“Süleyman Soylu, sen ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi?”

“Bizim temiz Süleyman var, Sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı dedi ki, ‘Süleyman Bey’in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın.’ Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, ‘Suç örgütü liderini takipteyiz’ tamam. Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün ‘Pislik, mafya lideri’ dedi.”

“Şimdi namusluca konuşacağız. İnsanın yalan söyleyip söylemediği her şeyinden belli oluyor. Ben zaten delilleriyle anlatacağım. Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi? Akrabam Reşat Hacıfazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Ya sen değil miydin DYP’nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım, akrabalarım. Onlar senin yanında değil miydi? Benim akrabam gelip ‘Reis’in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul’da sorunlar var’ dediğinde, ‘İstanbul’u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor’ dedin mi, demedin mi? ‘O yaptırıyor her şeyi’ dedin mi demedin mi? ‘Sedat Peker’in akrabası, bir cenazedeyiz, telefon sinyalleri var, cenazede görüştük, sen demedin mi ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar. Ben tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi?”

1. Bölüm:

Devam edecek…

Mehmet Ağar’la Sedat Peker neyi paylaşamıyor?

Peker’in baba ve oğul Ağar’lar hakkında skandal iddiaları

Mübariz Mansimov kimdir, kimin dostudur?