Sedat Peker'in ifşaatlarından önce üst üste tutuklama kararları

Abi ve kardeş Uygunların tutuklama kararlarının Peker'in ifşaatlarından önce gelmesi kafalarda soru işareti yarattı.

Sedat Peker'in ifşaatlarından önce üst üste tutuklama kararları

Esra Hankulu’nun şüpheli ölümü üzerine tutuklanan Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun da sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sonrası tutuklandı.

Esra Hankulu’nun tırnaklarında da baş şüpheli Ümitcan Uygun’un DNA’sı tespit edilmiş ve Aleyna Çakır’ın ölümünden sonra elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşan Ümitcan için acelece tutuklama kararı verilmişti.

Ankara’da 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun şüpheli ölümüne ilişkin tutuklanan Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun, “Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama” suçundan dün gözaltına alınmıştı.

Erol Uygun da emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gelen tutuklama kararlarında ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in paylaşacaklarının bir etkisi olup olmadığı merak konusu oldu.

Peker, 5 Ağustos Perşembe günü bugünü (7 Ağustos Cumartesi) işaret ederek Aleyna Çakır’ın katledilmesine ilişkin davada Ümitcan Uygun’un nasıl tutuklanmadığına dair bilgiler paylaşacağını duyurmuştu.

Peker, “Cumartesi günü ses kayıtlı, Whatsapp yazışmalı çok önemli olaylar zinciriyle ilgili paylaşımda bulunacağım” demişti.

Peker, “Ülkemizin neredeyse narko ülke olarak anılmasını sağlayacak uyuşturucu ticaretlerinden tutun da Aleyna Çakır’ın ölümünden şüpheli olan Ümitcan Uygun’un nasıl tutuklanmadığını, Esra Hankulu isimli bir kızımızın daha ölümüne nasıl sebep olabildiğini, ülke ekonomimizin nasıl çökme noktasına geldiğini cumartesi günü öğleden sonra yayınlayacağım dosyadan net olarak öğrenebileceksiniz.” demişti.

Abi ve kardeş Uygunların tutuklama kararlarının Peker’in ifşaatlarından önce gelmesi kafalarda soru işareti yarattı.