Sedat Peker'den yeni video: AKP milletvekili istedi, Hürriyet'i ben bastırdım

Sedat Peker, Hürriyet gazetesi baskınını AKP milletvekilinin 'rica'sıyla kendisinin yaptığını açıkladı.

Sedat Peker'den yeni video: AKP milletvekili istedi, Hürriyet'i ben bastırdım

Suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı, 71 dakikalık “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür” başlıklı 6. videosunda, 6 Eylül 2015 gecesi Hürriyet gazetesine düzenlenen taşlı sopalı baskını bir AKP milletvekilinin isteğiyle kendisinin düzenlediğini söyledi.

Sedat Peker videoda kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki olayın ateşlediğini söyledi. Peker, “Bu benim hikâyem. 1,5 senedir sıkıntıları ben yaşadım, o yüzden dolayı bana akıl vermeyin. O yüzden parça parça koparacağım, canları yakacağım” dedi. Yeni videosunda Yıldırım Demirören’den bahsedeceğini belirten Peker’in masasında bu kez Yılmaz Özdil’in ‘Son Cüret’ isimli kitabı vardı.

“FİTİLİ İKİ OLAY ATEŞLEDİ”

Peker, fitili ateşleyen ilk olayı şöyle anlattı:

“Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. ‘Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan’a ihanet etmez’ dedi. ‘PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir’ dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, ‘Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar’ dediler. Dedim ki, bu tuzak, bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planı varsa bizi mahvedecekler dedim”

İkinci gelişmenin ise Elazığ’da hayatını kaybeden askerlerin ailelerinin daveti üzerine yapacağı mitingin iptal ettirilmesi olduğunu söyleyen Peker, Mehmet Ağar’ın kendisini arayarak ve aynı gün CHP’nin de mitingi olduğunu belirterek “karışıklık çıkacak” dediğini aktardı.

Elazığ ziyaretini iptal etmesini istediğini söyleyen Peker, şehit yakınlarının herkesten önce geleceğini belirttiğini, ziyareti iptal etmeyeceğini söylediğini anlattı. Devamında ise “Sonra şu anda hükümetin içinde bakanlık yapan bir beyefendi, o zaman özel kalem müdürü, kendisi benim bir yakınımla görüşüyor, ‘Oraya gitmesin, karışıklık çıkacak’ dedi. Yine olmaz dedim. Sonra valilikten karar çıkardılar, ‘güvenlik’ gerekçesiyle miting iptal oldu. İkinci kırılma noktası bu oldu. Herhalde boyun eğmediğim için bizi kullanışsız gördüler” ifadelerini kullandı.

“HÜRRİYET’İ BEN BASTIRDIM”

Sedat Peker, Hürriyet gazetesinin basılması için AKP’li bir milletvekilinin “Bizim gençlik kolları bu işleri bilmez” diyerek kendisinden ricacı olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirmeye yardımcı olduğunu açıkladı. Doğan medya satışı sürecinin bu saldırı ile başladığını ileri sürdü.

Peker’in o açıklaması;

“Hürriyet gazetesi… Sizin gazetenizi ben bastırdım. Suç ikrarı yapıyorum. Bastırtmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Milletvekili, ‘Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecekler. Onlar profesyonel değil. Sen böyle artık… Ben gönderdim…’ Lan ne oldu maaşı kadar namusu olanlar. Savcılar işte ikrar, delil. Ben yaptım. Milletvekili söyledi… Aydın Doğan yaşlı adam. Bir taraftan ölüm korkusu sardı. Bir taraftan devam eden mahkemeyle… Lan senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Ben pislik, siz temizlik he… Namussuzsunuz ulan. Pambukören… (Yıldırım Demirören’e sesleniyor) Seni adım adım takip edeceğim, Azerbaycan her şey…”