Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker'in uzun süre sosyal medya hesaplarından hiçbir paylaşım yapmaması 'yakalandı mı' sorusunu gündeme getirdi.

Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker’in uzun süre sosyal medya hesaplarından hiçbir paylaşım yapmaması ‘yakalandı mı’ sorusunu gündeme getirdi.

Peker, dün yaptığı paylaşımda “40 yaşından genç kardeşlerim(40 yaşından büyükler misafir) Güvenli bir ortam henüz oluşturamadım. Bu yüzden videoyu yayınlayamayacağım. Ancak hemen bozulmayın. Aperitiften daha güçlü ara sıcaklar mutlaka yayınlayıp bunları deli edeceğim (yayın instagram / twitter hesaplarımdan olacak)” demişti.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmayan Peker hakkında kısa sürede ‘yakalandı’ iddiaları da dillendirilmeye başlandı.

İddialar, Halk TV yayınında bizzat Peker’in avukatları tarafından yalanlandı.

Uzun süredir Pazar sabahları yayınladığı videolardaki iddiaları ile gündemin baş köşesine yerleşen Sedat Peker, bugün video yayınlamayacağını duyursa da “Aperitiften daha güçlü ara sıcaklar” yayınlayacağını söylemişti.

Peker’in sosyal medyadaki sessizliği kullanıcılar arasında “Yakalandı mı?” sorusunu da gündeme getirdi.

Halk TV’de Özlem Gürses, Peker’in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

Öte yandan sosyal medyadaki bazı iddialara göre de Peker’in, MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı dile getiriliyor. Operasyonun da Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Odatv’ye konuşan kaynaklar ise Peker’in henüz yakalanmadığını, ancak operasyonun an meselesi olduğunu doğruladı.

PEKER DUBAİLİ YETKİLİLERLE

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan ise Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi. “Sedat Peker’e yakınlığını gizlemeyen Emre Olur’un iddiasına göre, Türk yetkililer tarafından yakalandığı iddiası doğru değil. Ancak Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındığı, onun deyimiyle bir davet olduğu benim anlamamla bir gözaltı olduğu iddiası…” diye konuşan Pehlivan; Emre Olur’un, Dubaili yetkililer ile Sedat Peker arasında bir görüşme olduğu bilgisini verdiğini aktararak, Peker’in henüz konutuna geri dönmediğini, konutundakilerin, Peker’in nerede olduğuna dair bir bilgisi olmadığını ve cep telefonuna da erişiminin olmadığını anlattı.