Sedat Peker operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sedat Peker’in başını çektiği organize suç örgütüne operasyon düzenledi.

Sedat Peker operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul merkezli 5 ilde yürütülen operasyon kapsamında aralarında Sedat Peker’in de olduğu 63 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olan Peker’inde hala yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Özel Harekat polislerinin de yer aldığı operasyonda 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin il genelinde faaliyet gösteren “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” başta olmak üzere çok sayıda suça karıştığı belirlendi.

PEKER SAHTE PASAPORTLA MAKEDONYADA

Geçtiğimiz yıl Balkan ülkelerine gittiği bilinen Peker’in 18 Ocak’ta Kosova’da yakalandığı Makedonya’dan sınır dışı edildiği iddia edilmişti. Ancak Peker’in Xhadin Amedovski ismiyle sahte pasaportla Makedonya’da kalmaya devam ettiği iddia edilmiş, bu durum geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Makedonya gazetelerinde, polisinin Peker ve sahte evraklarla ilgili soruşturma yürüttüğü haberleri yer almıştı.

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyetinden yapılan açıklama ise şu şekilde:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir.

Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.