Sedat Peker iddianamesinin detayları ortaya çıktı

Sedat Peker ve 91 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Peker'e yönelik iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Sedat Peker iddianamesinin detayları ortaya çıktı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 26’sı tutuklu 92 şüpheli yer aldı.

Sedat Peker’in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi olarak geçtiği iddianamede çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

OdaTV’nin haberine göre; Peker’in büyük tartışma yaratan ve Sedat Peker’e İçişleri Bakanlığı’nca resmi yakın koruma verilmesi de iddianamede yer aldı. Koruma görevini ifa eden polis memurunun 12 Ağustos 2017 tarihinde yazmış olduğu raporda Peker ve yanındaki özel koruma ekibinin silahlı oldukları yönünde rapor düzenlediğine vurgu yapılırken örgüt üyelerinin büyük bir çoğunluğundan bir kısmı ruhsatlı olmak üzere ruhsatsız silahların ele geçirildiği hatırlatılarak silahlı bir suç örgütü olduğu belirtildi.

Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Cahit Çetin’in maktul, 30 ayrı kişinin de mağdur olarak yer aldığı iddianamede Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan Sedat Peker’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından toplamda 390 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.