Seçim sath-ı mailine giren memleket ve sol ittifak

Yeni Ülke'nin 9. sayısında yer alan Orhan Deniz imzalı "Seçimler, ittifaklar ve sol: Bir ala memleket" başlıklı yazı ise tam da bu ihtiyacın nedenlerini ortaya koyuyor.

Seçim sath-ı mailine giren memleket ve sol ittifak

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 9. sayısı “İklim Krizi, Kapitalizmin Krizi” dosya konusu ile okuyucuyla buluşurken, Kasım sayısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler de yer alıyor. Bu gündem maddelerinden bir tanesi de hiç kuşkusuz kamuoyunun en sıcak başlıklarından bir tanesi olan seçim tartışmaları. Sağın sağla yarıştığı ittifaklar silsilesi içerisinde, emekçi halkın gerçek bir sol alternatife ihtiyacı olduğu ise su götürmez bir gerçek. Yeni Ülke’nin 9. sayısında yer alan Orhan Deniz imzalı “Seçimler, ittifaklar ve sol: Bir ala memleket” başlıklı yazı ise tam da bu ihtiyacın nedenlerini ortaya koyuyor. Yazıda solun görevlerine ilişkin şu değerlendirme yer alıyor:

“AKP’nin yenilmesi elbette ki solun gündemlerinden biridir. Ama sosyalistlerin tarihsel bilinci AKP/Erdoğan iktidarının bir tesadüf olmadığını, sermaye düzeninin tercihlerinin bir sonucu olduğunu, iktidara geldikten sonra yaptıkları tüm uygulamaların da sermayeden onay aldığını bilirler. Tam da bu yüzden, mücadelelerinin hedefini sadece AKP/ Erdoğan olarak değil öncelikle gerici, işbirlikçi sermaye düzeni olarak belirler ve burjuva muhalefetle aralarına kalın bir çizgi çekerler.”

Makalenin tamamına ulaşmak için tıklayınız