Savcılıktan Oğuzhan Uğur'a soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, YouTube kanalında yayınlanacak programın fragman içeriğinde İslami değerlere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan YouTuber Oğuzhan Uğur'la ilgili soruşturma başlatıldı.

Savcılıktan Oğuzhan Uğur'a soruşturma

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup yurttaş, Uğur hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Dilekçede, Uğur’un, sosyal medya hesaplarında yayımlanan “P!NÇ” isimli programının fragmanında, İslami değerlere hakaret edilerek, ırkçılık yapıldığı ve nefret suçu işlendiği belirtildi.

Uğur’un, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği kaydedilen dilekçede, “Uğur, ırkçılık ve ayrımcılık yaparak, ülkemizce imza atılan ve kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla yasaklanmış olan insanlık suçu işlemiştir” ifadeleri kullanıldı.

OĞUZHAN UĞUR’DAN CEVAP

“Elini kolunu sallayarak toprağıma çöken kimliği belirsiz Afganlara verdiğimiz tepki “din düşmanlığı” olarak başlıklandırılmış. Dini kullanıp milletin kafasını karıştırmayın, kılıf uydurmayın. Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata. ifadelerini kullandı” dedi.