Sarıgazi Anadolu Lisesi'nde seçmeli dersler zorunlu din dersine dönüştü

Sarıgazi Anadolu Lisesi'nde seçmeli dersleri öğrenciler yerine, idare seçti. Okul idaresi din dersini zorunlu kıldı. Sarıgazi Anadolu Lisesi’nde seçmeli ders adı altında öğrencilerin seçmemesine rağmen Kuranı Kerim , Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri diğer seçmeli dersleri verecek kadro açığının olması sebebiyle okul idaresi tarafından zorunlu tutuluyor.

Sarıgazi Anadolu Lisesi'nde seçmeli dersler zorunlu din dersine dönüştü
HABER MERKEZİ

Sarıgazi Anadolu Lisesi’nde seçmeli dersleri öğrenciler seçemedi, idare din dersini zorunlu kıldı! Sarıgazi Anadolu Lisesi’nde seçmeli ders adı altında öğrencilerin seçmemesine rağmen Kuranı Kerim , Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri diğer seçmeli dersleri verecek kadro açığının olması sebebiyle okul idaresi tarafından zorunlu tutuluyor.

Lise’nin öğrencileri bu uygulamaya tepkilerini dile getirirken Manifesto’nun ulaştığı öğrenciler ”AKP iktidarının gericiliği eğitim müfredatının içerisine de sokarak, çağ dışı eğitimin yaygınlaştığını toplumun ise buna göre şekillendiğini” söyledi.

AKP’nin eğitim başarız eğitim politikaları, gericiliği zorunlu kılıyor. Liselerde seçmeli ders olarak; Mantık, Dramana, Bilgi Kuramı, Ekonomi, Yönetim Bilimi, Ulusararası İlişkiler, Bilgisayar Bilimi, Sanat Tarihi gibi dersler de seçmeli olarak sunulmasına rağmen okul yönetimi bu dersleri verebilecek kadro olmadığını öne sürerek din derslerini zorunlu tutuyor.

Manifesto’nun ulaştığı okul öğrencilerinden B.G,  hayatın her alanında gericiliğin yaygınlaştığını vurgularken AKP iktidarının gericiliği eğitim müfredatının içerisine de sokarak, çağ dışı eğitimin yaygınlaştığını toplumun ise buna göre şekillendiğini de vurguladı .

MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

B.G: “12. Sınıf öğrencisiyiz seneye üniversite sınavına gireceğiz, bizim bilim yapmamız gerekiyor. Seçmeli derslerimizi de buna göre seçmek istiyoruz fakat öğretmen olmadığı söylenerek din dersleri zorunlu tutuluyor. Başka okullardaki arkadaşlarımızdan da benzer şikayetleri duyuyoruz. Sadece özel okullarda veya kolejlerdeki öğrenciler bu dersleri alabiliyor. Parası olan bu dersleri seçebiliyor, parası olmayan ise din derslerine mahkum ediliyor. Ek olarak gericiliği okula her gittiğimizde hissediyoruz. Kadın ve erkek öğrencileri ayrı tutuyorlar, okulumuzda bir erkek ile bir kız öğrencinin tek başlarına sınıfta duramayacaklarını anons ettiler. Kadın üniversiteleri kadın otobüsleri derken şimdi de liselerde de kadına yansımalarını görebiliyoruz. Bununla mücadele etmekten başka şansımız yok.”