Saray'ın sözcüsünden Kılıçdaroğlu'na bilindik 'militan' yanıtı: Millete ihanet

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Kılıçdaroğlu'nun militan bürokratlar eleştirisine bilindik laflara karşı çıkara, "Devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak tarihe ve millete ihanettir" dedi.

Saray'ın sözcüsünden Kılıçdaroğlu'na bilindik 'militan' yanıtı: Millete ihanet

CHP Genel Başknı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hepiniz militansınız” sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak tarihe ve millete ihanettir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda “Vali militan, kaymakam militan” diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek’i savunarak, “Tekirdağ’da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim? MEB Müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, ‘Hepiniz dava açın’ diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine bir yanıt da İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Türkiye’de siyaset ve medyanın bir kesiminin hakikatin her türlüsüne savaş açmışçasına hareket ettiğini öne süren Altun, ‘militan’ söyleminin hukuka ve millet egemenliğine saldırı anlamına geldiğini iddia etti. Altun, şunları kaydetti:

‘CEHALET DOLU TARTIŞMALARLA MUHATAP OLUYORUZ, CEVAP VERMEK BİLE İSTEMİYORUZ’

“Gün geçmiyor ki devletin bir çalışması, bir projesi, bir icraatı hedef alınmasın ve yalanlarla kamuoyu manipüle edilmesin. Özellikle son günlerde, toplumsal sorumluluk taşıması gereken aktörlerin, toplumu kutuplaştırma pahasına, sayın Cumhurbaşkanımıza ve çalışma arkadaşlarına yönelik kirli bir dil geliştirdiklerine şahit oluyoruz. Hakaretlerin boyutu zaman zaman öyle yüksek bir noktaya taşınıyor ki bunlara cevap vermek bile insani açıdan bize zül geliyor. Kurum ve çalışanlarına yönelik her geçen gün dozu daha da artan hakaretlere, atanmış-seçilmiş bağlamına hapsedilen yüzeysel cehalet dolu tartışmalarla muhatap oluyoruz.”