Saray'dan ilginç Naci Ağbal açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Naci Ağbal'ın görevden alınmasının nedenine ilişkin "Bunu hangi nedenle, nasıl bir sürecin sonunda yaptığı sadece Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilindedir" dedi.

Saray'dan ilginç Naci Ağbal açıklaması

Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden neden alındığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan’dan ilginç bir “açıklama” geldi.

CNN Türk’te konuşan Aşan, Hükümet’in piyasacı politikalardan kesinlikle taviz vermeyeceğini belirtip “AK Parti, 20 yıllık hizmeti boyunca sosyal devlet anlayışı içinde serbest ekonomi piyasasına bağlı. 2018 yılında ambargo sonrası da oldu. “Sermaye kontrolü yapılacak”, “Bankalardaki mevduatlar dondurulacak”… Bu haberlerin bir karşılığı yok. Sosyal medyada konu hakkında böyle haberler çıkıyor. Hükümetin yaklaşımı bu noktada hiçbir zaman piyasanın işleyişini bozacak bir hamle olmayacak.” dedi.

“SADECE CUMHURBAŞKANIMIZ…”

Aşna, Erdoğan’ın Ağbal’ı görevden alma kararına ilişkin ise “Cumhurbaşkanımız Merkez Bankası Başkanımızı değiştirme yönünde bir tasarruf kullandı. Bunu hangi nedenle, nasıl bir sürecin sonunda yaptığı sadece Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilindedir. Bu yönde hiçbir açıklamaya, yalan yanlış şeylere insanlar prim vermesinler. Cumhurbaşkanımız ihtiyaç görürse neden böyle bir karar aldığını elbette toplumla paylaşır.” demekle yetindi.