Urfa'da tekstil işçilerinden eylem

İşçiler, yanlarında durmadıklarını tekrarlayarak DİSK/Tekstil İşçileri Sendikası yönetimini eleştirdi. Yapılan açıklamada sendikanın Gaziantep bölge temsilcisi Mehmet Türkmen’in neden görevden alındığı sorusu soruldu.

Urfa'da tekstil işçilerinden eylem

İşsiz kalan Uğur Tekstil İşçileri ile ücretsiz izne çıkarılan Özak Tekstil işçileri, Şanlıurfa kent merkezindeki Rabia Meydanında açıklama yaptı. İşçiler, yanlarında durmadıklarını tekrarlayarak DİSK/Tekstil İşçileri Sendikası yönetimini eleştirdi. Yapılan açıklamada sendikanın Gaziantep bölge temsilcisi Mehmet Türkmen’in neden görevden alındığı sorusu soruldu.

İşçiler adına konuşma yapan tekstil işçisi Ali Yalçın, “Uğur Tekstil işverenine sesleniyoruz, jandarma tarafından fabrikadan zorla çıkarılan yaklaşık 100 tane işçinin tekrar işe alınması, içerde adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını istiyoruz” diyerek şöyle konuştu: “Biz içerde işçiler üzerindeki bu baskının son bulmasını ve işimize geri dönüp çalışmak istiyoruz. İşçilerin haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz Kabul edilip hepimiz tekrar işe alınıncaya kadar da mücadelemize ve direnişimize devam edeceğimizi ilan ediyoruz.”