Şanlıurfa'da elektrik şirketini protesto ederken gözaltına alınan 18 çifçi serbest bırakıldı

Dün gözaltına Urfa'da DEDAŞ'ı protesto ettkileri için gözaltına alınan 18 çiftçi serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da elektrik şirketini protesto ederken gözaltına alınan 18 çifçi serbest bırakıldı

Urfa’da DEDAŞ protestosuna katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 çiftçi serbest bırakıldı.

Urfa’da, elektrik kesintileri ve yüksek faturalara karşı 10 Ağustos’ta Çobanderesi mevkiinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (DEDAŞ) yol kapatma eylemiyle protesto ettikleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 18 çiftçiden 5’i emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyet işlemleri tamamlanan 13 çiftçi ise sağlık kontrollerinin ardından Urfa Adliyesi’ne sevk edildi. Çiftçiler, savcılığa “Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine silah ve benzeri alet taşıyarak veya kendilerini tanımayacak hale getirerek katılma, görevi yaptırmamak için direnme” gerekçeleriyle ifade verdi.

“EYLEMİ KİM ORGANİZE ETTİ ?”

Savcılıkta, çiftçilere “Eylem için izin aldınız mı? Eylemi kim organize etti? Kolluk güçlerine taş attınız mı? Neden eyleme katıldınız?” soruları soruldu. Çiftçiler, DEDAŞ tarafından mağdur edildiklerini, yapılan elektrik kesintileri ile ürünlerinin kuruduğunu, seslerini duyurmak için eyleme katıldıklarını söyledi.

SERBEST KALDILAR

Çiftçiler Bülent Oba, Cerah Koşar, Ferat Şeyhanlıoğlu, Hüseyin Torgut, İbrahim Halil Ede, Mehmet Koşar, Mikail Koşar, Nurullah Oba, Sezai Yıldız, Mehmet Taşçı, Murat Oba, Ömer Koşar ve Suat Devedurğa, alınan ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.