Sanayi Bakanı "uçan arabada dünya lideri olacağız" demişti profesörden karşı cevap geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "uçan araba üretiminde dünya lideri olacağız" sözlerine Jeolog Prof.Dr.Naci Görür kişisel sosyal medya hesabından "Altyapısı olmayan üretimlerle liderlik olmaz" diyerek cevap verdi.

Sanayi Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı. İmza töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın uçan arabalarla ilgili sözlerine  destek vermişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ” Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak. Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız şu anda tüm dünyanın dilindeyse, tüm yenilikçi alanlarda da gençlerimizle birlikte iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini yazacağız. Ufku samandan öteye geçemeyen muhalefet inansa da inanmasa da biz bu başarı hikayelerini yazacağız. ” ifadelerine bulunmuştu.

Deprem konusunda kamuoyunun bilgisine çokça başvurduğu  İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından attığı 2 tivitle cevap verdi.  Görür, “Arkadaşlar, şu anda bir kanalda altyazı geçiyor ‘Türkiye uçan arabada da liderliğe oynayacak’ diye. Dayanamayıp yazıyorum. İyi eğitilmiş yeterli insan kaynağına sahip olmayan, dünya bilim üretimine ve gelişimine çok sınırlı katkısı olan bir ülkede bu iş nasıl olacak?” diyerek cevap verdi..

Prof.Dr.Naci Görür’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarının tamamı ise şöyle:

Arkadaşlar, şu anda bir kanalda altyazı geçiyor “Türkiye uçan arabada da liderliğe oynayacak” diye. Dayanamayıp yazıyorum. İyi eğitilmiş yeterli insan kaynağına sahip olmayan, dünya bilim üretimine ve gelişimine çok sınırlı katkısı olan, bilgi toplumu olmaktan çok uzak,dünyada üniversitelerinin esamesi okunmayan, AR-GE ve okuma alışkanlığı olmayan bir ülkede bu iş nasıl olacak? Olsa bile bu sağlıklı ve sürdürülebilir olur mu? Altyapısı olmayan üretimlerle liderlik olmaz. Kulağa hoş geliyor ama halkımıza gerçekleri söylemek daha doğru. Sevgiyle”