Samsun'da kadına öldüresiye şiddet: Saldırgan gözaltında

Samsun’da bir kadın, sokak ortasında öldüresiye dövüldü. Hareketsiz halde yerde yatan kadına tekme ve yumruklar indirmeye devam eden saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi.

Samsun'da kadına öldüresiye şiddet: Saldırgan gözaltında

Samsun’da bir erkeğin yerde hareketsiz şekilde yatan bir kadına öldüresiye tekme ve yumruk darbeleri savurduğuna dair görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Canik Belediyesi binasının bahçesinde yaşandığı belirtilen olayın görüntülerinde, kadının yerde hareketsiz şekilde yattığı ve başında duran erkeğin ise kadının kafasına tekmeler ve yumruklar savurduğu görülüyor.

Adının İbrahim Zarap olduğu belirtilen saldırganın kadına darbeleri art arda inmeye devam ettirdiği anlarda hemen yanında bulunan ve kadının çocuğu olduğu söylenen küçük kızın çığlıkları duyuluyor.

Olayla ilgili bir başka görüntüde ise şiddet uygulayan adamın yakalanarak darp edildiği  görülüyor. Saldırgan şahsın polise teslim edildiği, durumu ağır olan kadının ise hastanede tedaviye alındığı belirtiliyor.

CANİK KAYMAKAMI: HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Samsun Kaymakamı Mahmut Halal, kadının sağlık durumuna ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kadının hayati tehlikesi yok. Şu an kadın annesi, babası ve çocuğu polis merkezinde. Şahıs göz altında. Savcılık tarafından adli işlemler yürütülüyor”

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Olay üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak.”

BAŞSAVCILIK: DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında “Samsun ili Canik ilçeinde 06.03.2021 tarihinde E.M’nin boşandığı eski eşi İ.Z tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.