Saldırıya uğrayan Levent Gültekin: Parmaklarım kırılmış

Gültekin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, " Ellerimle kafamı ve yüzümü korumaya aldığım için parmaklarım kırılmış" ifadelerini kullandı.

Saldırıya uğrayan Levent Gültekin: Parmaklarım kırılmış

Gazeteci Levent Gültekin, Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV’nin Bakırköy’deki merkez binası önünde yaklaşık 25 kişi olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı. Canlı yayına çıkan Levent Gültekin, program bitiminde kendisini bekleyen polis ekipleriyle birlikte ifade için emniyete gitti.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Başından geçenleri anlatan Gültekin, “Burada yürüyordum kanala doğru, iki kişinin beni izlediğini fark ettim. Kanala hızla adım atamaya başladım, onlar da koşamaya başladılar. Onların koştuğunu görünce şaşırtayım diye geri döndüm. Bu sefer arkadan 10 kişinin geldiğini fark ettim. Bu tarafa döndüm bir 10 kişinin buradan geldiğini fark ettim. Aynı anda 4 koldan saldırdılar. Kendimden daha çok ülke için üzülüyorum. Bu hale gelmemesi lazım. Birbirimizin görüşüne hukukuna saygı göstermemiz gerekiyor” dedi.

SALDIRI ANI

Saldırı anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, bir grubun tekmelerle Gültekin’e saldırdığı görülüyor. Gültekin’in aldığı darbeler sonucu yere düştüğü kameraya yansıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Televizyon programına katıldıktan sonra Gültekin, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Gültekin, ifadesinde kendisine saldıranları tanımadığını ve onlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Polis, kamera görüntülerini incelenerek saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

“PARMAKLARIM KIRILMIŞ”

Uğradığı saldırı esnasında kendini korumak isterken parmaklarının kırıldığını belirten Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ellerimle kafamı ve yüzümü korumaya aldığım için parmaklarım kırılmış onun dışında çok şükür iyim. Yani anlayacağınız dün akşamki İki Yorum’u kırık parmakla yapmışım”